aga ben güreşe ücret vermeyecektim kickboksa verecegim. bunun yanındabirde ek masraf çıkarmak istemiyorum hem halterle falan alakalı degilmi boy uzamasında sıkıntı olur. kick boks yaptım dedin bana ne yararı olur onu anlatırsan çok sevinirim
Sen güçlenmek istediğini söylediğin için powerlifting dedim.
Kick boks ,diğer dövüş sporları gibi felsefesi olan bir spor değil. Yani, 1970lerde uydurulan bir spor. Felsefesi yok ama hızlı ilerlenen bir spor. Çünkü karate, taekwondo,güreş gibi sporlar çok eski ve ayrı ayrı teknikleri antremanları var. Kick boksta ilerlemek biraz daha kolay oluyor.
Kick boksta hem ayaklar hem eller kullanıldığı için, sokakta, rakibinin zayıf yönüne göre kullanabilirsin. Mesela yumruk yumruğa dövüştün, karşındakinin yumrukları senden iyi çıkarsa(mesela boks yapmış birisi ise), bu durumda mesafe ayarlayıp yanına yaklaştırmayıp sürekli ayaklarını kullanarak rakibin bacaklarındaki kan dolaşımını zayıflatıp, yere düşmesini sağlayabilirsin.
Ama karşındakinin güreşçi, judocu olmaması lazım. Yoksa, o ayaklardan birisini tuttuğunda işin zor olur.
Madem ki tek bir spora gitmek istiyorsun, MMA öğren. Kafes dövüşü...
İçinde ne ararsan var. Müsabık olmak zorunda değilsin.