vücudun genelinde savunma mekanizması şu şekilde işliyor; dışarıdan olumsuz bir etken geldiğinde ona karşı direnmek ve aynı saldırının bir daha gelme ihtimaline karşı kendini daha da güçlendirmek.
örnek vermek gerekirse; çok uzaktan gitmeyelim, bu foruma girenlerin ortak ilgi alanı kasları düşünelim. kaslarımız nasıl ya da neden kalınlaşıyor? biz antrenmanda ağırlık kaldırarak onları yıpratıyoruz, mikrotravmalarla yıkıyoruz. vücutta bu etkiye karşı yıkılmamak için yapım safhasına giriyor. Fakat eskisinden daha sağlam olacak şekilde. böylece kaslarımız gelişiyor.
ya da nasır.. nasırı ne kadar çok kazırsanız o kadar büyür. vücut o bölgede tehlike geleceğini düşünerek işini garantiye alıp, sağlamlaştırmak istiyor. halbuki nasıra baskı yapılmazsa, kendiliğinden düşüyor. nasır bantlarının çalışma mekanizması da böyle..
kemik kırıkları.. işim gereğince kesilen hayvanlarda sık görüyorum. kaburgaları kırılmış ve kendiliğinden kaynamış. kırılmış ve kaynamış yerler yumruk gibi.. sebebi yine aynı. vücut orayı daha da sağlam yapıyor ki kırılmasın..
sinirlerin ölmesi konusu ise bence mantıksız. orayı innerve eden sinirler ölürse zaten o ele hükmedemezsiniz.
ama sürekli darbe alan kemik kendini sağlama almak için kalınlaştırıyor. yani 'kemikler darbe aldıkça sertleşir mi' sorusu için benim görüşüm; evet.
gecenin bu vakti 2 sene önce sorulmuş ve bence çok da önemli olmayan bu soruya neden bu kadar uzun cevap yazdım ben de bilmiyorum

ama yazdım artık, silmeyeyim