Kasları eritmeden kiloyu vermek için beslenmem ?

erchyn

Üye
yaklaşık 3 4 aydır bu sporu evde yapmaya çalışan ( spor salonuna ulaşım imakanı olmadığı için ) ve son 1 aydır düzenli salona giden birisiyim. Çok yağlanma olmadığı için kardiyoları çok sıkı tutmadım ancak şu an bariz bir bel bölgesi yağlanmam var. Hastalığımdan dolayı da 5 yıldır kortizon ( anabolik stroit değil kartiko steroit ) alıyorum. Çok hızlı bel bölgesinde yağlanmaya ve su tutulumuna nedne olan bir ilaç malesef... Uzun lafın kısası şu 2 3 ayda elde ettiğim ilerlemeyi kaybetmeden kilo vermek istiyorum. aşağıdaki gibi bir diyet hazırladım.
KAHVALTı
2 yumurta
50gr yulaf + 300ml yağsız süt
50gf lor
1 domates 2 dilim kepek ekmeği
++++++++++++++++++++++++++++
ARA ÖĞÜN
2 muz + sekersiz kahve
++++++++++++++++++++++++++
antreman
+++++++++++
ÖĞLE YEMEĞİ
300ml meyva suyu
2 dilim ekmek kepekli 200gr tavuk ya da 160gr lk konserve balık
+++++++++++++++++
ARA ÖĞÜN
1 kayısı ya da incir
1 fincan kahve 2 parça kepekli diyet bisküvi
+++++++++++
AKŞAM YEMEĞİ
genelde sulu bir yemek 150gr civarı tavuk
bulgur pilavı ya da 2 kaşık pirinç pilavı
ekmek yok
++++++++++++++
YATMADAN 1 SAAT ÖNCE
50gr lor 1 bardak süt

yaklaşık 3 4 aydır bu sporu evde yapmaya çalışan ( spor salonuna ulaşım imakanı olmadığı için ) ve son 1 aydır düzenli salona giden birisiyim. Çok yağlanma olmadığı için kardiyoları çok sıkı tutmadım ancak şu an bariz bir bel bölgesi yağlanmam var. Hastalığımdan dolayı da 5 yıldır kortizon ( anabolik stroit değil kartiko steroit ) alıyorum. Çok hızlı bel bölgesinde yağlanmaya ve su tutulumuna nedne olan bir ilaç malesef... Uzun lafın kısası şu 2 3 ayda elde ettiğim ilerlemeyi kaybetmeden kilo vermek istiyorum. aşağıdaki gibi bir diyet hazırladım.
KAHVALTı
2 yumurta
50gr yulaf + 300ml yağsız süt
50gf lor
1 domates 2 dilim kepek ekmeği
++++++++++++++++++++++++++++
ARA ÖĞÜN
2 muz + sekersiz kahve
++++++++++++++++++++++++++
antreman
+++++++++++
ÖĞLE YEMEĞİ
300ml meyva suyu
2 dilim ekmek kepekli 200gr tavuk ya da 160gr lk konserve balık
+++++++++++++++++
ARA ÖĞÜN
1 kayısı ya da incir
1 fincan kahve 2 parça kepekli diyet bisküvi
+++++++++++
AKŞAM YEMEĞİ
genelde sulu bir yemek 150gr civarı tavuk
bulgur pilavı ya da 2 kaşık pirinç pilavı
ekmek yok
++++++++++++++
YATMADAN 1 SAAT ÖNCE
50gr lor 1 bardak süt

Yumurtaları 3 yap istersen kardeşim yulaf 100 gr yagsız sütü tam bir bardak 250 ml içmeni öneririm ayrıca lor peyniri çok iyidir bu konuda 80-100 gr ideal diye düşünüyorum. Başkada önerebilcegim birşey yok şuanda :) kolay gelsın

Genelde kilo verirken muzu önermiyorlar. Meyve suyunu da çıkartmanı öneririm. Yeşil çayda içebilirsin faydası var.

Antrenmandan önce 1 fincan Türk kahvesi iç. Antrenmandan sonrada 1 muz ye yeterli olur.

Beslenme Programında Günde İki Muz Tüketmen Hariç Bir Yanlışa Rastlamadım Gayet Güzel Bi Programın Var Kendine Göre Ayarlarsan Güzel Sonuçlar Elde Edebilirsin Lakin Bu Kadar Ağır Ana Öğünler Yapmak Yerine Bölerek Yesen Yani Birer Saat Arayla Filan Daha Çok Etkisini Görürsün Hemde Miden Tok Kalır..Ama Lakin Kilo Vermek İstiyorsan Arada Bir Muz Yemeni Tavsiye Ederim Oda Antremanın Şiddetli Olduğu Günler Antremandan Önce Yiyebilirsin.Yok Bırakamam Çok Seviyorum Diyorsan Günde Bir Tane Yeterli İyi Forumlar

Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Muzu 1 e indirebilirim elbette sadece antreman gunleri. Meyve suyu ise antreman sonrasi kas yikimi olmamasi icin sizce yanlis bir yaklasim mi ? Normal gunler icmiyorum zaten

Doğal Olarak Elde Ediyorsan Meyve Suyunu Pek Sorun Olacağını Sanmıyorum Abartı Olmaksızın Bir Bardaktan Zarar Gelmez Ama En Az Şeker İhtiyacı Kadarda Protein İhtiyacıda Önemli Bir Kavramdır Düzenli Bir Antreman Sonrası Öğününüzle Hem Kaslarınızı Yıkıma Uğratmamak Hemde Çalışan Kaslarınızı Besleyip Dinlendirerek Üstüne Kas İnşa Etmeniz Lazım Bunun Yoluda Bol Protein Kaynaklı İhtiyacınız Kadar Komplex Karbonhidrat Kaynaklı Besinlerden Geçer.

meyve suyu haricinde bir öneriniz var mı ? 1 elma örneğin olabilir mi spor sonrası yemeğe kadar geçen yarım saatlik dönem için ?

Genelde kilo verirken muzu önermiyorlar. Meyve suyunu da çıkartmanı öneririm. Yeşil çayda içebilirsin faydası var.

Antrenmandan önce 1 fincan Türk kahvesi iç. Antrenmandan sonrada 1 muz ye yeterli olur.

Yeşil çayın faydası olduğu bence hurafe... Elinde bilimsel bir kaynak varsa faydası ile ilgili burada paylaş bence.Yeşil çayın bağırsakları çalıştırıp ishal yapmaktan başka bir etkisi yok.Sirkeli ve limonlu su salata öneririm.

Başlık yüzünden girmiştim onuda ekleyim.Kası koruyup kiloyu indirmek hayal.Yani belli bir ölçüde koruyabilirsin ama illa ki kaslarda yıkım olucaktır.Kilo vermenin tek yolu cardio.

Son düzenleme:
kas azalması kesin ancak belirttiğim gibi kortizon aldığım için kasların yıkımı bende daha fazla oluyor. araştırdığım kadarıyla kortizon vücutta enerji bulamadığında direk kaslara yönelmeye neden olan bir hormonmuş bu bu yüzden benim için hayal erimemek ancak en az hasarla atlatmak amacım.

Back
Yukarı