Kasları Ağlatmak Mı ? Yoksa Ağlatmadan Bırakmak Mı ?

SnycnYcl

Üye
Herkese merhabalar bugüne kadar hep set sayılarına,tekrar sayılarına,hareket sayılarına bağlı kalarak idman yaptım.Bugün salonda tanıştığım bir arkadaşım kendini nasıl hissediyorsa o şekilde antrenman yaptığını söyledi.Yani idmanlarda kendini tükettiğini söyledi.Kafasında sadece hareketlerin planlı olduğunu set ve tekrara minimum sınır koyup üstüne çıkmaya çalıştığını söyledi.
"No Pain,No Gain" felsefesi oluyor galiba... Bende sizlerin fikirlerini merak ediyorum sizce böyle çalışmak doğru mudur ?

mantık ağırlık yükseltmektir. benim kullandığım mesela 6x3 8x3 6x4 8x4 ve +5 kg arttırmak gibi gibi ağırlık arttırmadıktan sonra istediğin kadar çalış gereksiz olur

mantık ağırlık yükseltmektir. benim kullandığım mesela 6x3 8x3 6x4 8x4 ve +5 kg arttırmak gibi gibi ağırlık arttırmadıktan sonra istediğin kadar çalış gereksiz olur
Ben düşük tekrar çalıştığım zaman hiç bir verim alamıyorum.Kası hissedemiyorum bile.Genelde son set ağır girip tekrar sayısını düşürüyorum.Süreki 6x3 8x3 falan çalışmak pek mantıklı gelmiyor.Haftalık kuvvet programı falan yapılıyor o şekilde çalışılabilir de öteki türlü 2 ay boyunca 6x3 iyi olmaz diye düşünüyorum.

Ben eskiden bir tekrar daha cikaramadan calismanin gerektiğine inaniyordum yani training to failure,ancak o yanlışmış 1 2 tekrar daha yapabilecekken bırakmak en iyisiymiş özellikle compound hareketlerde

Ben eskiden bir tekrar daha cikaramadan calismanin gerektiğine inaniyordum yani training to failure,ancak o yanlışmış 1 2 tekrar daha yapabilecekken bırakmak en iyisiymiş özellikle compound hareketlerde
Kaynağın var mı bununla ilgili paylaşırsan çok iyi olur okumak isterim

mantık o değil atıyorum 70 kg bench giriyorsun 75 e geçtiğin ilk antreman 6x3 2. antreman 6x4 3. antreman 8x3 4. antreman 8x4 bunu fitness ile ve beslenme ile ilgili hayatını adamış lyle mcdonald adlı bir professörün oluşturduğu programdan aldım

mantık o değil atıyorum 70 kg bench giriyorsun 75 e geçtiğin ilk antreman 6x3 2. antreman 6x4 3. antreman 8x3 4. antreman 8x4 bunu fitness ile ve beslenme ile ilgili hayatını adamış lyle mcdonald adlı bir professörün oluşturduğu programdan aldım
Ayda 1 +5 kilo mu ekliyoruz yani ?[DOUBLEPOST=1495908312][/DOUBLEPOST]
Yanlış anlamada kaynağın içinde kaynak yok yani kim yazmış,bilimsel bir kanıt yok bizim bazı Türk dergilerindeki yazılara benziyor.

Ayda 1 +5 kilo mu ekliyoruz yani ?[DOUBLEPOST=1495908312][/DOUBLEPOST]
Yanlış anlamada kaynağın içinde kaynak yok yani kim yazmış,bilimsel bir kanıt yok bizim bazı Türk dergilerindeki yazılara benziyor.
2 haftada 5 kg eklemek gerekiyor programa göre ayda 10 kg arttırabiliyorsan bir noktadan sonra baya iyi oluyor zaten :) ben definasyonda olduğum için arttıramıyorum bu aralar gerçi

Back
Yukarı