KASIN KAYBOLMASI YAĞIN KAYBOLMAMASI

ARKADAŞLAR SPORA 09.12.2017 DE BAŞLADIM. SPOR SALONLARINDAKİ O YAĞ ÖLÇEN TARTILARDA VÜCUT ANALİZİ YAPTIRDIĞIMDA;
KAS AĞIRLIĞI: 67.400
YAĞ AĞIRLIĞI: 18.700
SIVI AĞIRLIĞI: 51.700
YAĞ DIŞI AĞIRLIK: 70.600
YAĞ ORANI: 20.9
KİLO: 89.300
DEĞERLER BU ŞEKİLDE İKEN KARDİYO VE VÜCUDUN SPORA ALIŞMASI İÇİN BİR PROGRAM UYGULADIM BU ESNADA BESLENMEME CİDDİ ANLAMDA DİKKAT EDİYORUM. DİKKAT EDİYORUM DEDİĞİMDE ÖYLE AZ YEMEK FİLAN DEĞİL YANİ YAĞ VE ŞEKER KISITLAMASI UYGULAYIP PROTEİN KARBONHİDRAT ALARAK BESLENİYORUM VE İYİ BİR ŞEKİLDE BESLENDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM. BİDAHAKİ ÖLÇÜMÜMÜ 21.10.2017 DE YAPTIRDIĞIMDAYSA DEĞERLER;
KAS AĞIRLIĞI:68.300
YAĞ AĞIRLIĞI:16.300
SIVI AĞIRLIĞI:52.400
YAĞ DIŞI AĞIRLIK:71.600
YAĞ ORANI: 18.5
KİLO:87.900
ŞEKLİNDE ÇIKTI VE PROGRAMI SÜPER SETLERDEN OLUŞAN HİİT TARZI BİR PROGRAMA GEÇTİM. BESLENMEME AYNI ÖZENİ GÖSTERMEYE DEVAM ETTİM. BİR SONRAKİ ÖLÇÜMÜMÜDE 09.12.2017 DE YAPTIRDIM;
KAS AĞIRLIĞI: 66.200
YAĞ AĞIRLIĞI: 16.100
SIVI AĞIRLIĞI: 50.800
YAĞ DIŞI AĞIRLIK: 69.400
YAĞ ORANI: 18.8
KİLO: 85.500
OLARAK ÇIKTI.
ŞİMDİ BENİM BURDA SİZ TECRÜBELİ ARKADAŞLARA SORMAK İSTEDİĞİM SORULAR VAR ONLARI CEVAPLAYABİLİRSENİZ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
1-) 2. ÖLÇÜM VE 3. ÖLÇÜM KARŞILAŞTIRILDIĞINDA 2 KG YAKIN KAS KAYBI OLURKEN 200 GRAMA YAKIN YAĞ KAYBI OLMASI ANORMAL DEĞİLMİ?
2-) BAŞLADIĞIM KAS AĞIRLIĞINA GÖRE 1 KG LIK KAS KAYBI NORMALMİ? GÜNDE ORTALAMA 100 GRAMA YAKIN PROTEİN ALIYORUM. ANTREMAN YAPTIĞIM GÜNLER BU MİKTAR 150 160 LARA ÇIKIYOR.
3-) BU GİDİŞATI NASIL SİZLER NASIL YORUMLUYORSUNUZ. AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDEYİMMİ YOKSA DEĞİŞTİRMEM GEREKEN BİRŞEYLER VARMI?

aynı duruma benzer bende de oldu. kaloriyi çok azalttığından aç kaldığından antrenman sonrası basit karbo almadığından yeterli uyumadığından az su içtiğinden bunlar olur. hiç antrenman yapmayıp dengeli beslenerek bile kas miktarını koruyabiliyorken kas yapmak için gidilen salonlarda kas kaybedip dönüyoruz. bu işin yüzde 75 i beslenme ve dinlenme.
önemi antrenmanlara verdiğimiz için bu tür sonuçlar çıkıyor. ayrıca ölçim makineleri yanıltabiliyor. su içip ölçümegirmek,aç karna tok karna girmek,antrenman öncesi ve ya sonrası girmek gibi değişkenler etkiliyor sonucu.
gerçeğe yakın sonuçlar için her ay bel ölçüsü alın. azalma olmalı yağ oranının azalması için. kollar bacaklar omuz veboyun ölçüsü artıyorsa doğru yoldasınız demektir.

aynı duruma benzer bende de oldu. kaloriyi çok azalttığından aç kaldığından antrenman sonrası basit karbo almadığından yeterli uyumadığından az su içtiğinden bunlar olur. hiç antrenman yapmayıp dengeli beslenerek bile kas miktarını koruyabiliyorken kas yapmak için gidilen salonlarda kas kaybedip dönüyoruz. bu işin yüzde 75 i beslenme ve dinlenme.
önemi antrenmanlara verdiğimiz için bu tür sonuçlar çıkıyor. ayrıca ölçim makineleri yanıltabiliyor. su içip ölçümegirmek,aç karna tok karna girmek,antrenman öncesi ve ya sonrası girmek gibi değişkenler etkiliyor sonucu.
gerçeğe yakın sonuçlar için her ay bel ölçüsü alın. azalma olmalı yağ oranının azalması için. kollar bacaklar omuz veboyun ölçüsü artıyorsa doğru yoldasınız demektir.
dediğiniz doğru ama 1. Ölçümle 2. Ölçüm karşılaştırıldığında herşey düzgün gidiyorken 2 ile 3 arasında böyle bişey olması çok kafamı karıştırdıki hatta antreman yoğunluğu arttıkça aldığım karbonhidrat ve protein miktarını arttırıyorum o yüzden bu konu kafama çok takıldı

1. Ve 2. Olcumun dogru oldugunu nerden biliyorsunuzki 3. Olcume yanlis diyrbiliyorsunuz. Bu makinalarin yanilma payi cok fazla daha gecen gun 3 saat vucuduma hic bisey sokmadan gittim (su yemek vs) yag oranim %11 cikiyo ama ben %16 dan falan fazla olduguna eminim. Bu yuzden bunlara cok takilma ayna karsina gec vucuduna bak her seyi gorursun zaten

Tanita cihazda 5 dakika içinde 3 ölçüm alıp hepsinin farklı oldugunu gördüğüm günden beri tartıya çıkmıyorum. En iyi analiz aynadır.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1. Ve 2. Olcumun dogru oldugunu nerden biliyorsunuzki 3. Olcume yanlis diyrbiliyorsunuz. Bu makinalarin yanilma payi cok fazla daha gecen gun 3 saat vucuduma hic bisey sokmadan gittim (su yemek vs) yag oranim %11 cikiyo ama ben %16 dan falan fazla olduguna eminim. Bu yuzden bunlara cok takilma ayna karsina gec vucuduna bak her seyi gorursun zaten
doğru söylüyorsun bu makinalara bende güvenmiyorum hatta inanmıyorum diyebilirim yalnız değerler doğru olmasada en azından tahmini bir şey ortaya çıkartır diye düşünüyorum. ilk 2 ölçüme güvenip 3. süne güvenmiyor değilim. ama 3 üde aynı makina olduğu için öyle bi kıyaslama yapmıştım. ama dediğin doğru en güvenilir tartı aynadır herhalde : )

bu cihazlar çok yanılır su altında bir ölçüm var onun yanılma payı yok senin onu yaptırma imkanın olmadığı için sana tavsiyem ağırsağlam.com dan hesaplayabilirsin onun dışında ayna yeterlidir

bu cihazlar çok yanılır su altında bir ölçüm var onun yanılma payı yok senin onu yaptırma imkanın olmadığı için sana tavsiyem ağırsağlam.com dan hesaplayabilirsin onun dışında ayna yeterlidir
Yanılma payı olmayan dxa analizi. O da kemik hastanelerinde ve üniversitelerin ilgili bölümlerinde olabiliyor. Su altı analizinde hacmin doğru belirlenebilmesi için vücuttaki havanın tamamen boşalması lazım bu da zor olduğu için birkaç kez tekrar edilerek ortalaması alınıyor.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı