Kas Yaparken Vücudu Aşırı Zormamak Ve Kuvvet Kaybı ?

tevhid61

Yeni Üye
Arkadaşlar Geçenlerde Birisiyle Konuşurken Barfiks Çekme Sonradanda Şınav Vücudu Aşırı Zorlamaya Geldi Konu.KOnuştuğum Bi arkadaş Bana Dediki ''Kas Yapıyım Derken Vücudu Aşırı Zorlarsan (tam olarak hatırlamıyorum)ince damarların yırtılır kuvvet kaybedersin gibi birşey söyledi.Sizce Cidden Böyle Birşey Varmı Vücudu Aşırı Zorlayınca Kuvvet Kaybedermi? Yada Aksine KUvvet ARtarmı?

dediğiniz overtraining ama damar yırtılmaz

Tabi ki fazla zorlarsan geçici sürede kolunuzda ufak sakatlıklar bununla beraber kuvvet kaybı gelir eğer sakatlık olmasa da geçici bir halsizlik,kuvvet kaybı hissedilebilir o normal birşey.. O yüzden fazla ağırlığa direk girmek yerine sürekli halde ağırlıkları hafif arttırarak 1günde girmek istediğiniz ağırlığa 1ayda girin

Tabi ki fazla zorlarsan geçici sürede kolunuzda ufak sakatlıklar bununla beraber kuvvet kaybı gelir eğer sakatlık olmasa da geçici bir halsizlik,kuvvet kaybı hissedilebilir o normal birşey.. O yüzden fazla ağırlığa direk girmek yerine sürekli halde ağırlıkları hafif arttırarak 1günde girmek istediğiniz ağırlığa 1ayda girin
diyorumki kalıcı olarak bi kuvvet kaybı olurmu yoksa vücudu zorlayınca kuvvet artarmı?

diyorumki kalıcı olarak bi kuvvet kaybı olurmu yoksa vücudu zorlayınca kuvvet artarmı?

okudugunu anlamakta zorluk mu cekıyorsun dıger bıkac konundada aynı sey oldu arkadaslar sana acıklamıs durumu sen hala aynı soruyu soruyorsun

asırı zorlamak ne demk bır kası fazla calıstırmak demk buda overtraınıng demktır overtraınıng olan kas ne buyur nede guclenır bu kadar basıt

bence arkadaş kendini anlatamamış baan gore arkdasımız dıyor kı ben vucudu mu fazla zorlagım da kuvvet kazanmak yerıne kuvvet kaydeder mıyım kalıcı olarak kuvvetım de azalma olur mu

bence arkadaş kendini anlatamamış baan gore arkdasımız dıyor kı ben vucudu mu fazla zorlagım da kuvvet kazanmak yerıne kuvvet kaydeder mıyım kalıcı olarak kuvvetım de azalma olur mu

eger bır kası asıırı zorlrsak overtraınıng olur yanı cok calısır ve kendını toparlaymaz buda hem guc kaybına hemde kas kaybına yol acar

guc calsımalrı genelde hep 6 tekrarın altıdır bunun sebebıde asırı antrenmandan kacınıp kuvvet ve guc gelısımını saglmaktır

guc calısması dahı yapsak kaslarımızın asırı calısmasından kacınmalıyız ve onalrı ıyıce dınlendırmelıyız

Back
Yukarı