Kas oranı arttıkça günlük alınması gereken kalori artar mı?

Bu soruyu sorma amacım sporu bıraktıktan sonra kiloyu sabit tutmayla ilgili...

Örnek veriyorum bir insan hiç spor yapmadı daha önceden ve günlük 2000 kalori harcıyor.
Aynı kişi önceden spor geçmişi olsa ve kas kütlesini arttırmış olsa yine spor yapmadığı zamanlarda 2000 kalori mi alması gerek?

eğer daha fazla alması gerekiyorsa bu fark çok büyük farklarmı ?

Önemli: Önce ve sonra toplam kiloları eşit sadece değişen kas kütlesi

Kalori harcaman yağsız kütlenle ilgilidir, 70 kg. yağsız kütleye sahip biri 60 kg. kütleye sahip birinden daha çok kalori harcar. Kalori artış oranı yağsız kütle artış oranıyla aynıdır.
Sporu bıraktıktan sonra kiloyu sabit tutmak kadar spora devam etmenin yolunu bulmaya odaklansan?

Kalori harcaman yağsız kütlenle ilgilidir, 70 kg. yağsız kütleye sahip biri 60 kg. kütleye sahip birinden daha çok kalori harcar. Kalori artış oranı yağsız kütle artış oranıyla aynıdır.
Sporu bıraktıktan sonra kiloyu sabit tutmak kadar spora devam etmenin yolunu bulmaya odaklansan?
2 verdiğiniz örnektede kilolar farklı ve yağsız kütle nedir

Birde yanlış okudunuz sanırım. ben sporu bırakacagımdan bahsetmedim spor yapmadıgımız zamanlardan bahsettim. (örnek vereyim: şuan üniversitede final haftasındayım ve 1hafta kadar mecburen aksattım spor salonunu)

Örnek veriyorum bir insan hiç spor yapmadı daha önceden ve günlük 2000 kalori harcıyor.
Aynı kişi önceden spor geçmişi olsa ve kas kütlesini arttırmış olsa yine spor yapmadığı zamanlarda 2000 kalori mi alması gerek?

eğer daha fazla alması gerekiyorsa bu fark çok büyük farklarmı ?

Önemli: Önce ve sonra toplam kiloları eşit sadece değişen kas kütlesi

Bazal metobolizmasi 2000 olan ve spor yapmayan biri, spora baslayip kas kutlesini arttirirsa ihtiyaci olan kalori artar. Kilonu ve yag oranini denetim altinda tutarak 2/3 haftada bir beslenme programini gozden gecirmen gelisimin acisindan cok onemli. Cogu kisi belli bir kalori belirleyip aylarca devam ediyor haliyle ihtiyaci olan kalori degistigi icin gelisimde yavaslayabiliyor. Sanirim tam olarak bunu sordun.

Yağsız kas kütlesi = Vücut ağırlığın - Yağ miktarı
Yağ miktarı = Vücut ağılığın x Vücut yağ oranın
Örnekteki kilolar farklı, 60 kg. yağsız kütleye sahip biri 10 kg kas yapıp kütlesini 70 kg. a arttırmışsa aynı oranda daha fazla kalori yakar.

Bırakmak demişsiniz ona istinaden yazdım.

Back
Yukarı