Kas fiberleri tip 1,tip 2,tip2a,tip2b ?

SnycnYcl

Üye
Bu sıralar kas fiberlerine taktım okuduğum makale vb. şeylerde tip 1'in yavaş kasılan kas fiberleri,tip 2'nin hızlı kasılan kas fiberleri ve tip 2'ninde kendi içinde a ve b olarak ayrıldığını öğrendim.Antrenmanda çalıştığımız bir bölgenin tip 1,tip 2 fiberlerini aktif etmemiz gerekiyormuş okuduklarıma göre.Normal bir insanın kas bölgelerinde bu fiberler %50,%50 ayrılıyormuş.Ama insan vücudu birbirinden farklı olduğu ve geçmişte yaptığımız sporlardan dolayı oranlarda farklılıklar oluyormuş.Vücutta fiber oranlarına göre tekrar sayısı ayarlamamız da gerekiyormuş.Makaleler çok karışık ve yabancı terimler içerdiği için anladıklarım bunlar yanlışım varsa lütfen düzeltin.
Öncelikle 1. sorum şu bu fiberlerin oranını nasıl ayırt edebiliriz bir taktiği var mıdır ?
Yavaş kasılan kas fiberlerinde fazla tekrar ile aktif olduğu söyleniyor.
%80 her insanın calfları tip a bölümüne giriyordur okuduğum ve videolarını izlediğim bilgilerde calf kasının 20 tekrar üstü çalıştırılması gerektiği söyleniyordu.
2. sorum ise şu madem bu oranlar bölünük şekilde ise kaslarda piramit setler çok mantıklı değil mi örneğin 15-10-8-6 piramit yapıyoruz diyelim ilk sette tip a fiberleri aktif edip tekrar sayıları düştükçe tip 2 fiberleri aktif etmez olmaz mıyız ?
Soruma ek olarak 1 veya 2 set ile tip 1 ve tip 2 fiberler aktif olur mu ?
3. soru olarak 15 tekrar ile tip 1 i aktif etmek istiyoruz diyelim uygun ağırlık 15 tekrarı rahat çıkartabildiğimiz midir yoksa 1-2 tekrar kala zorlandığımız mı ?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın bilgisi olan bilgilendirirse çok memnun kalırım teşekkürler :)

piramit sistemi en iyisi zaten 3-4 antrenmandır kullanıyorum kilolalar artmaya başladı ve düşük tekrarların verdiği hazı da tadabiliyorum 4-12 tekrar arası yapıyorum, kaslara her türlü şoku verebileceğin harika bir sistem

3. soru içinde bilgim yok ancak lise biyolojisiyle dahi cevap verilebilebilir, tabikide zorlanacaksın rahat rahat 15 tekrar çıkardığın bir ağırlık seçersen vucudun kas inşa etmek zorunda kalmaz ne gerek var ki zaten rahat rahat 15 tekrar çıkarıyor? Vucudunu zorlarsan kas kazanabilirsin yoksa hiç bir faydası olmaz

Back
Yukarı