Kas ağrılarım var, bunlara rağmen dinlenmeden idmana devam mı etmeliyim?

Herkese öncelikle merhaba, toplam 22 kg ağırlığında dambıl seti aldım, öncelikli olarak iki bölge şeklinde bir idman programı hazırladım, ilk günlerde biraz ağrı oluyordu tabi ama sonradan geçmeye başladı ağrılar ve arkadaşımın tanıdığı bir fitness salonu sahibi kişi vardı, arkadaşımın kendisi de 10 aydır çalışıyor günde tek bölge şeklinde, benimde 2 ayım doldu, onunla salonda çalışmaya başladık, ben de tek bölge stiline geçtim, idman sırasında zorlayabildiğim kadar zorladım kası, beslenmeme de elimden geldiğince dikkat ediyorum ama salona gittimiz ilk gün biceps-triceps çalıştık, yarında o kas grubunun üzerinden 1 hafta geçmiş olacak, benim anlamadığım nokta bicepsimin eklem bölgesi gergin duruyor ve hala ağrıyor, kas üzrinde bir ağrı yok eklem bölgesinde var. Bu ağrıya rağmen yada bu ağrılara (göğüs, omuz vs.) İdmanlara devam etmeli miyim yoksa ağrılar geçene kadar dinlenmeli miyim. Yazı biraz uzun fakat olayı detaylı olarak anlatmak istedim.

Recovery olana kadar bekleyin, beslenmeye özen gösterin, çok iyi ve yeterli uyuyun, vitamin ve mineral alımına dikkat edin, idman öncesi ısının, idman sonunda germe hareketleri uygulayın, ağrılar minimuma inecekler

F5121 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 haftada o kas 3 kere iyilesir. Sen hala agri var diyorsun. Antremana gidip bi dene guzelce isin, deneme yap bakalim agri devam edicekmi. Fazlada agir kilo ile calisma gaza gelip, 10-12 tektar cikarabildigin agirliklarla calis. En onemli nokta tek bolge kesinlikle calismamalisin kardes. Vucudu ikiye veya uce böl oyle calis.

Tek bölge ne yaw, genelde steroidlilerin programı. Full body veya 2-3 bölgeli çalışma yapmalısın. Büyük ihtimal tendona hasar verdin, aşırı zorlayarak. İyileşmesi uzun sürebilir, zorlamayacak ağırlık ve hareketlere odaklanacaksın artık.

Back
Yukarı