Kasın yeterli doygunluğa ulaştığını anlamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan M3CSL
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

M3CSL

Üye
Merhaba,
Sizce bir kasa yeterli/gerekli gerilimi verdiğimizi nasıl anlarız, gogus sırt gibi kas gruplarında 5 hareket mesela yapıldı diyelim,
Pump bir şekilde alınıyor zaten ama kası bitirdiğimizi yeterince iyi calıştırdığımızı nasıl anlııyıcaz? atıyorum max 80*8 bench yaptık diyelım kası yorduk 5.hareket tekrar bench yapıcaz 40 kgıle sınırsız tekrar yapabiliyoruz..

Demek istediğim overtraining aşamasına gelmeden kası %80 yerine %90 95 zorlamanın bize faydası ne olur ve kabaca nasıl anlıyorsunuz?

Overtraining saglam besleniliyorsa 1, hatta 1,5 saatlik idmanla bile olmaz gelelim soruna herkesin kendi vucuduna göre yorum yapabilecegi bir konu ayrica senin bile gunu gunune benzemeye bilir atıyorum enerjin azdir o gün son seti cikaramazsin ama kaslarin yandigini hissedersin bazen enerjin tavan yapmistir ekstra 2 set bile girebilecek durumdasindir. Ama benden tavsiye pumpi arttirayim diye normal kaldirdigin kilonun yarisiyla 15--20 tekrar yapmanin birsey kazandircagini düşünmüyorum (bulk doneminde özellikle) onun yerine agir girip 6 tekrar yapsan daha iyi olur diye düşünüyorum.

Back
Yukarı