Kardio zamanı

Merhaba ben 1.72 boyunda 71 kilodayım sadece evde antreman yaparak kendimi geliştirmeye uğraşıyorum. Sadece halterim ve dambıllarım var. Amacım yapılı olmaktan ziyade fit görünmek. Bunun için boyuma oranla hangi kiloda olmam gerekir ? Birde kardio yu hangi saatlerde yemekten önce mi sonra mı yapmam gerekir. Bazıları sabah aç karnına bile diyor.

Bazı araştırmalar ve kaynaklar aç karnına yapmanın yağ yakmayı tetiklediğini söylüyor. Benim açımdan söyleyecek olursam, aç karna yaptığım kardiyo yemekten sonra yaptığım kardiyoya göre zevkli ve rahattı. Tabi, bu durum herkese göre değişir fakat iki zamanda da yapman pek sakınca yaratmaz benim düşüncem. Ama yemekten önce daha mantıklı. Başarılar dilerim.
Diğer sorunuzu bilemeyeceğim, yanlış yönlendirmek istemem.

sabah uyandığın zaman karbonhidrat depoların boşalmış oluyor ve yağ yakımına en uygun zamanlama oluyor . ama şöyle bir ayrıntı var sabah koşuya çıkar aşırı yorarsan vücudunu kas kaybetme şansın var ama şöyle bi 40 45 dk yürüyüş yaparsan her gün muazzam bir şekilde yağ yakarsın( beslenmeni kusursuz yaparsan, yapmazsan boşa uğraşma)

sabah uyandığın zaman karbonhidrat depoların boşalmış oluyor ve yağ yakımına en uygun zamanlama oluyor . ama şöyle bir ayrıntı var sabah koşuya çıkar aşırı yorarsan vücudunu kas kaybetme şansın var ama şöyle bi 40 45 dk yürüyüş yaparsan her gün muazzam bir şekilde yağ yakarsın( beslenmeni kusursuz yaparsan, yapmazsan boşa uğraşma)

Arkadaşın dediğine kesinlikle katılıyorum kendimde aynı yöntemi uyguluyorum çokta verim aldım ''intermittent fasting'' diyet yönteminide arastır derim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Benim yöntemim bahsettiğim yeme tarzini uyguluyarak sabah aç karnına saat 7 gibi tempolu dağa yürüyüş 1bucuk saat sürüyor gidip gelmem eve daha sonra kahvaltı ara öğün ve öğle yemeğinden sonra 3gibi antreman P90X yapıyorum ve sonrasında son öğünümü yiyorum saat 16:30 17 gibi ama yeme saatlerimde güzel ve sağlıklı besleniyorum max50g carb ve yuksek protein yag tuketiyorum. Guzel verim aliyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Back
Yukarı