Karbonhidrat ihtiyacı nasıl hesaplanır, ihtiyaçtan fazlası alınırsa ne olur?

Sürekli araştırmama rağmen karbonhidrat ihtiyacının nasıl hesaplanacağına dair net bir bilgi bulamıyorum. Sizlere sormak istiyorum karbonhidrat ihtiyacı nasıl hesaplanır? Misal ben kaloriyi tamamlamak için kalan miktar kadar alıyorum ve bunun sonucunda günlük toplam 390gr civarı karbonhidrat almış oluyorum. Bu rakam bana çokmuş gibi geliyor. Bu yüzden de gereğinden fazla karbonhidrat alımı ne gibi sonuçlara yol açar diye merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, iyi günler...

Bulk döneminde kilo X 5 definasyon döneminde aşama aşama azaltılır, internette bir çok site var böyle hesaplamaları yapan göz atmanı tavsiye ederim.

Merhaba,

Bence karbonhidrat ihtiyacından daha keskin kararlar olan yağ ve protein ihtiyacına bak. Yağ aşağı yukarı vücut ağırlığının gram cinsinden değeri genelde. Protein ihtiyacını kendin gözlemle bana sorarsan. Onarımında sıkıntı çektiğinde arttır, oyna ama en az vücut ağırlığının 1.5 katının gram cinsinden değeri kadar al. Sonra kalorini hesapla, boşlukları karbonhidrat ile doldur. Eğer powerlifting yapıyorsan biraz daha katı bir videom var fakat yöntem aynı.

Linki de buraya koyuyorum

Kolay gelsin

Back
Yukarı