Desperate81
Yeni Üye
Apikobal adlı B vitamini tableti var.B1 B6 ve B12 iceriyor.Bunu nasıl kullanmalı
Apikobal adlı B vitamini tableti var.B1 B6 ve B12 iceriyor.Bunu nasıl kullanmalı
Buna niye ihtiyaç duydunuz?
Günlük beslenmenizde bu vitaminleri zaten almaktasınız. Ekstradan B grubu vitaminlerini, B1 (Tiamin), B6 (Pridoksin), B12 (Kobalamin) almak gereksizdir.
B1
Tüm Tahıllar, kepekli ekmek, bezelye, patates, tavuk, biftek, yumurta sarısı, balık, süt gibi besinlerde bulunur.
B6
Muz, balık, et, fasülye, bezelye, tavuk, hindi, fındık, kepekli ekmek, ıspanak, süt, ceviz gibi besinlerde bulunur.
B12
Bir bardak pastörize süt'de 0.9 mg B12 vitamini vardır, yine başlıca kaynakları yoğurt ve et'dir.
Kaynak : Prof Dr. Metin Özata (Vitamin, Mineral Rehberi / 2008)
Kanınızda bir eksiklik bulunmuşsa tabii ki doktor kontrolünde kullanın.
Kanınızda bir eksiklik yok ama yine de kullanmak isterseniz sabah kahvaltıdan sona kullanın.
karacigeri rahatlatmak icin b vitamini tavsiyesi vardı bende aldım bunu
Karaciğeriniz rahatsız mı? Niçin rahatlatma gereği duyuyorsunuz? Sırf karaciğere iyi geldiğini okuduğunuz için kullanmanız sıra dışı. Kaldı ki B vitamin türlerinin karaciğeri detoks yaptığına (temizlediğine) dair bir bilimsel veri yoktur.
B12 vitamini karaciğer de depolanır ve bu depolama kişiye bir yıl yetecek düzeydedir. Ekstradan aldığınızda bu dışkı yolu ile atılır!
B6 vitamini yetersizliğinde karaciğer ve meme kanseri görülebilmektedir ama bu bazı kısa çalışmalar sonucu elde edilmiş bulgular, kesin sonuç için bilim adamlarının uzun süreli araştırmalar yapması lazım...
B1 vitamini karaciğer hücrelerine minerallerin daha kolay girip çıkmasını sağlar ve böylece karaciğer işlevini daha rahat yerine getirir fakat karaciğeri kimyasal maddelerden temizlemez!
Alkol kullanan kişiler bana göre B Complex vitaminlerini kesinlikle kullanmalı çünkü alkol karaciğerdeki B12 deposunu yok etmekte.
Sonuç olarak alkol kullanmıyorsanız, karaciğerinizde ciddi bir sorun yoksa ve günlük beslenmeniz yerindeyse B vitaminlerini kullanmanıza gerek yoktur.
alkol kullanmıyorum fakat kaldı ki ayda 90 yumurta 5 kilo tavuk yiyorum ve bu protein yuklemesi sırtımda sivilce yapıyor
bilindiği gibi karbonhitrat ve proteinin daha iyi kullanılması sağlıyor..fazla alınırsada buda zaten dışarı atılıyor.
...çekilmiş çörek otu aldım...
...bol su döküyorum (hergün yeşilçay ve bol su içtiğimden de olabilir) ama koyu renk idrar gibi bir sorun yok...