Karın kasları (ABS) için en iyi idmanlar.

Evet arkadaşlar malum yaz ayrı geldi çoğu arkadaşı define olma çabası aldı.

En çok da karın kasları önem arz etti bu zamanlarda.

Burada denenip olumlu veya olumsuz sonuç almış programları paylaşalım istedim.

Herkese hayırlı olsun başlık umarım bu tarz antrenman arayanlara bir çare olur.

• Like
Reactions: OvO
Men hearts türkiye sitesinde okuduğum mekiksiz karın kaslarını çalıştırmak ile ilgili bir yazı vardı ve yaklaşık 9 hareket gösteriyodu.Benim ilgimi çeken ilk 4 hareket ve ilk 2 hareket şınav posizyonunda yapılıyor.

Medicine-Ball hand walk

Front pillar bridge with dıagolan arm lift

Sıde piller bridge

Alt karın için sırt üstü yatıp dizleri göğüse çekme hareketi

Bu hareketleri haftada 1 gün 2şer set yapıyorum ve normal mekik hareketlerine nazaran daha etkili gibi geldi bi deneyin derim

Birde Badr Hari Training - YouTube şu videonun 1:33 ten itibaren badr harinin düz bar ile yaptığı hareketi yukarıdaki hareketlerin başında 4x10 olarak yapıyorum.

Bu programa 1 ay önce başladım ve ilk başladığımda 1 hafta gülmekte zorluk çektim çünkü karınımın her bölgesinde inanılmaz bi ağrı çektim.

Benim karın programım ise şu şekilde

Cable Ab Crunch
Abdominal Machine
V barda mekik
Süper set şeklinde 20 tekrardan oluşan 4 set (her harekette 20 tekrar)

Alt karın için
2 set 10 tekrar v - Up
4 set Leg Raise ancak cable ıle ayaklarıma agırlık alıyorum 10-15 kilo o günki halime bağlı 15 tekrar.

Oblik için ise
Trunk Twist Digger 2 x 15
Trunk Twist Chopper 2 x 15
ve yan yatarak sehbaya elime ağırlık alarak oblik 2 set 15 tekrar.

Jay Cutler 'ın Karın Antrenmanı

Rope Crunches: 3 set 15-20 tekrar.
Abs Crunches: 3 set 15-20 tekrar.
Leg raise: 3 set 15-20 tekrar.
Leg Lifts: 3 set 15-20 tekrar.

Çok klasik ama Youtube da ki 8 min abs workout un ilk levelini 1 aydır her gün yapıyorum ve etkisi gayette gösterdi 2. Levele geçmeyi düşünüyorum.

Evet onlarda güzel bir program sanıım level 5 e kadar var onlar uygulayanlar mevcut bende level 1 ve 2 yi denemiştim bir ay kadar ancak ağırlığa döndüm sonra :)

Ağırlıkta olabilir o biraz daha şişkin bir diyafram görüntüsü verdiği için tercih etmiyorum bende

Arkadaşlar ben toplam 6 hareket,herbiri için 80 tekrar yapıyorum.Acaba yanlış mı yapıyorum çünkü yaptığım halde tam olarak verim alamadım six pack tam anlamıyla olmadı.Acaba başka türlü mü yapmam gerekiyor? Tekrar sayısını mı fazla yapıyorum? Yanlış birşeyler mi yapıyorum? Bilgi verirmsiniz.

3*30 Crunch
3*30 Leg Raise
2 Set 1 dakika PLank

Çok klasik ama Youtube da ki 8 min abs workout un ilk levelini 1 aydır her gün yapıyorum ve etkisi gayette gösterdi 2. Levele geçmeyi düşünüyorum.

Hm güzel dostum da yanlız hergün yapma "1 gün yap 1 gün dinlen" şeklinde yaparsan kaslar daha belirginleşecektir.. Sen hergün yaparsan karlar ne zaman dinlenmeye vakit bulacak ve gelişecek ?? UNUTMA : "Kaslar dinlenirken gelişirler."

Back
Yukarı