Karın kası günlere bölünebilir mi?

Merhaba arkadaşlar, birşey danışmak istiyorum.Karın'a çok önem veren biriyim,normalde antremanlarımın üstüne 4 hareket 4'er set koyuyorum.Ama artık zor dayanmaya başladım bitsede gitse moduna giriyorum.1 gün on 1 gün off şeklinde çalışıyorum,bunu alt karın üst karın olarak bölsem ve birgün alt karın bir gün üst karın çalışsam olurmu? Karın çalışırken tüm kaslar aynı anda çalışıyor diye biliyorum bu yüzden over training olmasını istemiyorum çünkü ağır bir antremandan sonraki gün karnım ağrıyor. Ne diyorsunuz?

Ben haftada 1 çalışıyorum karın çok çalışmayla çıkaçak bişey değil o bölgedeki yağlar eriyince olan bişey bunu sende biliyosundur. Ama yinede max 3 kez çalışılabilir bence.

Ben haftada 1 çalışıyorum karın çok çalışmayla çıkaçak bişey değil o bölgedeki yağlar eriyince olan bişey bunu sende biliyosundur. Ama yinede max 3 kez çalışılabilir bence.
Bunu biliyorum,yazın yağ oranımı yeterince düşürücem.O an geldiğinde karın kaslarımın şekilli ve hacimli olmasını istiyorum, ayrıca fazla çalışmayla 90 kilo olsamda görünmeye başladılar :D

Bunu biliyorum,yazın yağ oranımı yeterince düşürücem.O an geldiğinde karın kaslarımın şekilli ve hacimli olmasını istiyorum, ayrıca fazla çalışmayla 90 kilo olsamda görünmeye başladılar :D
Öyle abartılacak bi bölge değil yağları yakınca zaten çıkarlar hacimini fazla arttıramazsın şekilide genetik malesef.

Ben kardio karin ve oblikler icin sabah erken kalkip calisiyorum agirlik antremaninida aksam yapiyorum benim icin verimli oldu diyebilirim

3 günlük bir split program uyguluyorum. Her gün için farklı sadece bir adet 4 setlik karın hareketi içeriyor. Bu şekilde benim için gayet yeterli oldu.

Sent from my iPad using Tapatalk

karın çalışarak overtrain olmazsın.

Karın bir gün ağırlıkla ve bir gün ağırlıksız çalışmanı tavsiye ederim. yeterli gelmezse 3. kez de çalışırsın. merkez bölgesinin daha güçlü olması diğer tüm bölgelerde de yardımcı olur, bu yuzden abdominal ve merkez bölge egzersizlerine onem vermek guzel bir şey.

karın çalışarak overtrain olmazsın.

Karın bir gün ağırlıkla ve bir gün ağırlıksız çalışmanı tavsiye ederim. yeterli gelmezse 3. kez de çalışırsın. merkez bölgesinin daha güçlü olması diğer tüm bölgelerde de yardımcı olur, bu yuzden abdominal ve merkez bölge egzersizlerine onem vermek guzel bir şey.
İnternette bi yerde karın kasımında diğer kaslar gibi overtrain olabileceği yazıyordu. Ancak olmadığını yazan yerler de görmüştüm. Net olarak hangisi doğru emin olmamakla birlikte karın kası overtrain olmuyorsa, neden ve yapısal olarak diğer kaslardan farkı nedir? Karın çalışması sonrası ertesi gün karın kaslarındaki ağrıya rağmen çalışmak gerekir mi?

İnternette bi yerde karın kasımında diğer kaslar gibi overtrain olabileceği yazıyordu. Ancak olmadığını yazan yerler de görmüştüm. Net olarak hangisi doğru emin olmamakla birlikte karın kası overtrain olmuyorsa, neden ve yapısal olarak diğer kaslardan farkı nedir? Karın çalışması sonrası ertesi gün karın kaslarındaki ağrıya rağmen çalışmak gerekir mi?

Her gün çalışmamalısın dinlenme günleri bırakarak

Karın kası overtrain olmaz demedim, ''karın çalışarak overtrain olmazsın'' dedim, yani genel anlamda overtrain etmekten bahsettim.

Ayrıca abdominal ve merkez bölgesi kasları neredeyse her daim aktif oldukları için, her şeyde görev aldıkları için, diğer kas gruplarından çok daha dayanıklılar.

Ağrı ve ağrı varken çalışıp çalışmamak durumu ise ayrı bir konu.

Karın kaslarınla alıp veremediğin bir durum mu var ? Neden bu kadar yüklenme gereği duyuyorsun ?
Karın kasları o kadar büyük kaslar değiller. Fazla sıklıkta (haftada 3 kez ve fazlası) çalışmaya yanıt vereceklerini düşünmüyorum ki zaten hiç karın kası çalışarak onlara sadece hacim verirsin. Ama yağ oranın müsait değilse istediğin kadar hacim ver o istediğin şekil ortaya çıkmaz. Hantal durur.
Ayrıca bu kasları alt karın üst karın diye ayırmak da çok gereksiz. Sen ne yaparsan yap onlar birlikte çalışır. Göbeğin alt kısımları yağlanmaya daha müsait olduğundan oradaki kaslar o yüzden belli olmuyor. Yani alt karın diye bir ayrım yok.
Karın kasları Tip 1 Yavaş Kasılan Kaslar grubuna girer. Bu yüzden onları fazla tekrarla (12+ tekrar) çalışmak daha faydalı olacaktır.
Overtraining olayı genel bir durum. Tüm vücudu etkileyen bir durum. Karın çalışarak kolay kolay tüm vücudu strese sokamazsın zaten. Korkacak bir şey yok.

Son düzenleme:
Back
Yukarı