Karın antrenmanı başta mı sonda mı yapılmalı?

svmszcck

Üye
Karın ve sırtı aynı günde çalışıyorum. Sizce karını en başta mı yoksa sonda mı çalışmalıyım? Antrenmanın sonlarına doğru karın egzersizinde çok zorlanıyorum çünkü. Pek verim alamıyorum gibi. Fikriniz benim için değerlidir,teşekkürler

Bir spora özel olarak karın kaslarının üzerinde durmak gerekmedikçe sonda. Önden karın yorulursa diğer hareketlerde maksimum ağırlıklar azalır çünkü karın pek göze gözükmese de birçok sırt, göğüs, omuz hareketinde sabitleyici olarak çalışır. Genel kural olarak da önce büyük sonra küçük kaslar çalıştırılır çünkü hacim ve gücün çoğunu büyük kaslar verir.

Bir spora özel olarak karın kaslarının üzerinde durmak gerekmedikçe sonda. Önden karın yorulursa diğer hareketlerde maksimum ağırlıklar azalır çünkü karın pek göze gözükmese de birçok sırt, göğüs, omuz hareketinde sabitleyici olarak çalışır. Genel kural olarak da önce büyük sonra küçük kaslar çalıştırılır çünkü hacim ve gücün çoğunu büyük kaslar verir.
Peki onceden karin calismak da onceden yorma prensibine benzer etki gosterir mi karin bolgesinde, mesela mekikten sonra squat yapsak.

Peki onceden karin calismak da onceden yorma prensibine benzer etki gosterir mi karin bolgesinde, mesela mekikten sonra squat yapsak.
Gösterir ama önceden yorma prensibi yeni başlayan birisinde kullanılacak yöntem değil. İleri seviye olmayan herkes ağırlığı temel hareketlere vermeli.

Aslında karnı nasıl çalıştırdığına bağlı bu. Yani ben bazı antrenmanlardan sonra haftada 2 veya 3 gün tek hareket giriyorum. Ama baziları var 3 4 hareket ile çalışiyorlar. Sırt ile değilde baska ufak kas grubu ile çalışıcak olursan ilk karın çalışabilirsin.

Back
Yukarı