kamburumu nasil düzeltirim

merhaba

ergenlik caginda hizli uzadigim ve sanirim yanlis oturdugum icin hafifte olsa kambur oldugumu soyleyebilirim. bu ve benzeri durumlari ertafinizda da goruyorsunuzdur..

hangi kaslarimi ve ne sekilde calisirsam bu egriligimi kismen yenebilirim
tavsiyelerinizi bekliyorum

Pilatesle
yada
Sırt kaslarını geliştirerek.

!!!!

Özellikle zamanının büyük çoğunluğunu oturarak geçiren insanların ara ara oturdukları yerden kalkarak kan dolaşımında oluşan düzensizlikleri düzenliyecek sırt için streaching hareketleri yapmaları gerekiyor.
Ayrıca karın kaslarının zayıf olmasından dolayı öne doğru eğilmelerden kaynaklanan bazı duruş sorunlarıda oluşur. Karın ve sırt kaslarının güçlendirilmesi gerekir ve kaslar ne kadar gelişmiş olsada duruşa önem verilmeli. İlerleyen zamanlarda iskelet sisteminde kalıcı sorunlar yaratabilir.

bilgilendirme icun tesekkürle
durus seklimin yanlis olduguun biliyorum kendimi dik durmaya alistirmaya calisiyorum
karin kaslarimin zayif oldugunu sanmamakla birlikte sirt kaslarima daha fazla abaniyor olacagim atramanlarimda

yeni üye oldum , 16 yaşındayım
youtubeye '' how to grow taller ''yazarsan birçok egzersizin videosunu bulabilirsin
o egzersizler dik durmanı sağlar. güzel bi duruşun olur ama kendini zorlama; sabah birde akşam yaparsan faydasını göreceğini düşünüyorum.(ayrıca boyun biraz uzun görünür :DD::D )a32dumbellllsthums:

deatlifte işe yarıyor ama dikkat belini sakatlayabilirsin..belli süre body yap zaten dik durmaya başlıyorsun..

tavsiyeleriniz icin tesekkürler
inceliyecegim
evet boyum uzun ya da ideal olduguna inaniyorum 185 guzel bir boy ondan sonrasini orantisiz boy olarak goruyorum eger bunyeniz genis ise bunu 190'da gorunus olarak guzel olabiliyor ama genelde bu boydaki insanlar orantisiz oluyor :D

kardeşim sana samimi bir cevap veriyim.1 sene öncesine kadar bende de vardı aynı sorun.Barfiks çek düzelir.Haftada bir kez kaç 3-5 le başlar geliştirirsin sonra yanlız antrenmandan sonra yumurta süt gibi besinlerden protein almayı ihmal etme 1-2 ay gibi bir sürede düzeliyo kal sağlıcakla fazla kafana takma dediğimi yap yeter :)

Özellikle zamanının büyük çoğunluğunu oturarak geçiren insanların ara ara oturdukları yerden kalkarak kan dolaşımında oluşan düzensizlikleri düzenliyecek sırt için streaching hareketleri yapmaları gerekiyor.
Ayrıca karın kaslarının zayıf olmasından dolayı öne doğru eğilmelerden kaynaklanan bazı duruş sorunlarıda oluşur. Karın ve sırt kaslarının güçlendirilmesi gerekir ve kaslar ne kadar gelişmiş olsada duruşa önem verilmeli. İlerleyen zamanlarda iskelet sisteminde kalıcı sorunlar yaratabilir.

Ağzımdan aldınız.Sırt ve karın çok önemli.

Back
Yukarı