Kalsiyum takviye alım zamanlaması hakkında

Merhaba,

Kalsiyum,magnezyum,çinko emiliminde yetersizlik yaşadığımı farkettim.. Zira bol bol süt ve süt ürünleri tüketmeme rağmen kasılma ve kramp sorunları yaşıyordum..

GNC den jelibon şeklinde 2 porsiyonu 400mg kalsiyum-magnezyum karşımı aldım bir kutu..

Fakat bunu almak için günün en uygun zamanını bilemedim..

Herhalükarda antremandan önce almam gerektiğini bilmekle beraber kahvaltıda mı yoksa ögle yemeğinde mi alırsam daha verimli olur bulamadım..

Bilgisi olan ve de benzer mineral desteği alan arkaşların tavsiyelerini beklerim..

saygılar,

Kramp sikintin varsa potastum - magnezyum eksikliginden kaynaklanabilir, kalsiyum eksikligi nadir goruluyor zaten.

birde ayakta çok durduğunda ağrıyorsa iç varis olabilir
kesin doğruyu ancak doktorlar gerekli tetkiklerden sonra söyleyecektir

birde ayakta çok durduğunda ağrıyorsa iç varis olabilir
kesin doğruyu ancak doktorlar gerekli tetkiklerden sonra söyleyecektir

İlgin için saol.. en ince tetkikler bile yapıldı (GATA'da iğneler ve elektrotlarla sinir-damar-lif incelemesi ) sonuç : hiç bir sorun ya da kramplara sebep bulunamadı.. bir doktor kalsiyum sandoz deneyelim dedi.. ve onu aldığım günler sıkıntı yaşamadım.. fakat sürekli calsium sandoz içmek istemediğim için alternatif şeyler deniyorum.. Bildiğim kadarıyla magnezyum ve kalsiyum beraber olmazsa emilmiyor zaten.. ve kalsiyum takviyelerinde mAgnezyumda oluyor..

özetle, kalsiyum alınca kramp yok :)

asıl soru için bir öneriniz var mı ? ne zaman alınmalı.. ?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:42 ----------

Kramp sikintin varsa potastum - magnezyum eksikliginden kaynaklanabilir, kalsiyum eksikligi nadir goruluyor zaten.

birçok tetkik yapıldı ama herşey normal çıktı.. tesadüfen kalsiyum alınca sorun çözüldü.. zamanlama için öneriniz ?

Back
Yukarı