kalori tamamlıyamıyorum yardım !!

merhaba arkadaşlar umarım konuyu doğruyere açıyorumdur.. tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum . Clean bulka giricem bunun için kalorimi hesapladım 2500 e denk geliyor. Ben +250 olarak yani 2750 e tamamlamaya çalışıyorum ama kaloride çok açığım var ve bu konularda çok tecrübeli değilim sizin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum..
sabah : 3 haşlanmış yumurta (232 kalori) + 100gr yuaf ezmesi (360kalori) toplamda 592 kalori
öğle: 280gr bulgur pilavı (232 kalori) + 200gr tavuk göğüs (220kalori) + 1 yemek kaşığı zeytinyağı (119kalori) toplamda 571kalori
akşam : öğle ile aynı + protein tozu (111kalori) toplamda 682 kalori

VE BÖYLECE toplamda günlük 1845 kalori ediyor. tam olarak 905 kalori açığım var bunu nasıl tamamlıyabilirim sağlıklı karbonhidrat olarak lütfen programıma bakıp bu gerekli 905 kalori için önerilerde bulunurmusunuz ?
bu arada bu programda 58gr yağ-- 164gr protein-- 160 gr karbonhidrat var ..
NOT: kilom 76
NOT2: sanırım bu programda gerekli yağ e protein bulunmakda bu geri kalan 905 kalori sağlıklı karbonhidrat olmalı anladığım kadarı ile ama yeni olduğum için pe fikrim yok . cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Kalori öyle ordan buradan tablo ile hesaplanmaz
Bence bu program iyi dene bir süre eğer eksik kalırsa eklersin ben öyle yaptim
Aynı kilodayiz bende sabah 3 tam yumurta ile kahvaltı yapıyorum

Ben artı kahvaltı da sabah 3 dilim tam buğday büyük dilim ekmege fıstık ezmesi yiyorum + biraz peynir ve zeytin
Yulaf 100 Gr seninki gibi+ 2 kaşık yoğurt +6 adet ceviz içi + 1 tam muz(ara öğün bu 12 de yiyorum)

GM 8 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kalori öyle ordan buradan tablo ile hesaplanmaz
Bence bu program iyi dene bir süre eğer eksik kalırsa eklersin ben öyle yaptim
Aynı kilodayiz bende sabah 3 tam yumurta ile kahvaltı yapıyorum

Ben artı kahvaltı da sabah 3 dilim tam buğday büyük dilim ekmege fıstık ezmesi yiyorum + biraz peynir ve zeytin
Yulaf 100 Gr seninki gibi+ 2 kaşık yoğurt +6 adet ceviz içi + 1 tam muz(ara öğün bu 12 de yiyorum)

selam cevabın için teşekkür ederim öncelikle. Evet denicem ama sonuçta bir açıklık var kalori olarak programda. Ya da şöyle diyeyim... Programı denedim ve tecrübe ederek kalori açığını gördüm diyelimm. o zaman ne yapmam lazım ? öğünlerin miktarını mı arttırayım.. mesela 280 bulgurlar 400 mü edeyim bu sefer zararı olmazmı bu kadar öğünün ? hiç bilgim yok
Programımda hiç ara öğün yok acaba eksiğim bu mu ? 900 kalorilik aralara serpitirebileceğim sağlıklı karbonhidratlar önere bilirmisiniz ?

Proteinin yeterli. Ancak karbonhidrat yetersiz. Kalan 900 kalorilik kısmın 700 kalorisini karbonhidrat 200sünü de yağdan karşıla. Yani eklemen gereken besinler, pirinç, bulgur, yulaf veya makarna. 180 gr karbonhidrat daha eklemen lazım yaklaşık. Bunu da farklı bi öğün ekleyerek mi yaparsın yoksa şuan yediğin öğünlere mi ekleyerek yaparsın sana kalmış ama benim tercihim öğün eklemek olurdu. 3000 kaloriyi 3 öğünde almak beni zorluyor. O yüzden 4 veya 5 öğünde tüketiyorum

Proteinin yeterli. Ancak karbonhidrat yetersiz. Kalan 900 kalorilik kısmın 700 kalorisini karbonhidrat 200sünü de yağdan karşıla. Yani eklemen gereken besinler, pirinç, bulgur, yulaf veya makarna. 180 gr karbonhidrat daha eklemen lazım yaklaşık. Bunu da farklı bi öğün ekleyerek mi yaparsın yoksa şuan yediğin öğünlere mi ekleyerek yaparsın sana kalmış ama benim tercihim öğün eklemek olurdu. 3000 kaloriyi 3 öğünde almak beni zorluyor. O yüzden 4 veya 5 öğünde tüketiyorum
yardımınız için teşekkürler .. dediğiniz gibi galiba araya bir öğün daha eklicem ve bu öğün sadece bulgur olur yanında tavuk olmadan . Peki bu geri kalan kaloriyi öğünlere eklesem eğer. bir öğünde bu kadar fazla karb yemek sıkıntı olur mu ? yağlanma falan ?

yardımınız için teşekkürler .. dediğiniz gibi galiba araya bir öğün daha eklicem ve bu öğün sadece bulgur olur yanında tavuk olmadan . Peki bu geri kalan kaloriyi öğünlere eklesem eğer. bir öğünde bu kadar fazla karb yemek sıkıntı olur mu ? yağlanma falan ?
Hayır öğün büyüdüğünde ekstra yağlanma yapmaz. Aslında fazla öğün beslenme yağ yakımını sekteye uğratır. Çünkü vücutta insülin düştüğünde yağ yakımı başlar ve eğer yemek yersek insülin yükselir. Bu yüzden üç öğün beslenme yağ yakımı için dört öğün beslenmeye göre daha iyi. Yani yiyebilirim diyorsan öğün sayısını 3te tutup öğünleri büyüt. Ama eğer çok bu tek seferde yiyemem dersen dört öğüne çıkart. Seçim sana kalmış. Ancak imkanın varsa bulgur yerine başka alternatifler de seçebilirsin. Bulgurun lif oranı yüksek olduğu için hem seni uzun süre tok tutar ve fazla yemek yemeni engeller hem de deride de su tutumu sebebi ile seni daha yağlı gösterir. Tabi günde bir öğün bulgur yemek de sakınca yok, ben sadece bütün karbonhidratını bulgurdan karşılamayı düşünürsen diye bi uyarı yaptım

Hayır öğün büyüdüğünde ekstra yağlanma yapmaz. Aslında fazla öğün beslenme yağ yakımını sekteye uğratır. Çünkü vücutta insülin düştüğünde yağ yakımı başlar ve eğer yemek yersek insülin yükselir. Bu yüzden üç öğün beslenme yağ yakımı için dört öğün beslenmeye göre daha iyi. Yani yiyebilirim diyorsan öğün sayısını 3te tutup öğünleri büyüt. Ama eğer çok bu tek seferde yiyemem dersen dört öğüne çıkart. Seçim sana kalmış. Ancak imkanın varsa bulgur yerine başka alternatifler de seçebilirsin. Bulgurun lif oranı yüksek olduğu için hem seni uzun süre tok tutar ve fazla yemek yemeni engeller hem de deride de su tutumu sebebi ile seni daha yağlı gösterir. Tabi günde bir öğün bulgur yemek de sakınca yok, ben sadece bütün karbonhidratını bulgurdan karşılamayı düşünürsen diye bi uyarı yaptım
tavsiyeniz üzere bulguru beyaz pirince çevirdim ve programın son halini aktarıyorum
kahvaltı: 3 haşlanmış yumurta ve 100g yula(592kalori)
öğle: 200gr tavuk + 1yemek kaşığı zeytinyağı+ 300 gr pirinç pilavı (714 kalori)
akşam: öğle ile aynı + olarak protein tozu (825kalori)
arada antremandan sonra 1 muz (105kalori)
ve toplamda 2236 kalori .. 500 kalori kaldı.. artık bunu bi şekilde tamamlıcam bi öneriniz var mı ? :D
şu anki haliyle yağ 77gr karbonhidrat 212 gr rotein 160gr

tavsiyeniz üzere bulguru beyaz pirince çevirdim ve programın son halini aktarıyorum
kahvaltı: 3 haşlanmış yumurta ve 100g yula(592kalori)
öğle: 200gr tavuk + 1yemek kaşığı zeytinyağı+ 300 gr pirinç pilavı (714 kalori)
akşam: öğle ile aynı + olarak protein tozu (825kalori)
arada antremandan sonra 1 muz (105kalori)
ve toplamda 2236 kalori .. 500 kalori kaldı.. artık bunu bi şekilde tamamlıcam bi öneriniz var mı ? :D
şu anki haliyle yağ 77gr karbonhidrat 212 gr rotein 160gr
valla aynı sorundan ben de müzdaribim. Birazdan son öğün olarak sadece pilav yiyeceğim. Siz de bir öğün daha ekleyerek bu işi bitirin bence.

bu arada hulgurların kalorisini sanırım eksik hesaplamışsın
100 grda 325 kalori var
çiğden hesaplanır kaloriler

280 Gr bulgur ister çiğ ister pişmiş nereden bakarsan bak800 900 kalori
Pişmiş üründen kalori hesaplanmaz iyi arastir

Demek bu yüzden tamamlıyamıordum sizin drdiğiniz gibi yapınca bi anda srttı kalori geçti bile azaltcam şimdi. Teşekkürler aydınlattığın için[DOUBLEPOST=1607371877][/DOUBLEPOST]

Sizin dediğiniz gibi yapınca 185 gr bulgur koydum programa 632 kalori yapıor. Doğrumu bu hesap? Doğru hesap heralde. Ve böylece öğle ve akşam öğünlerine 185 er gr bulgur koyunca gerekli kalori tamamlandı. Ben pişmiş hesapladığım için 400 er gr koysam bile tutmuodu kalori şaka gibi. İyiki farketmissiniz hatamıı

Son düzenleme:
Back
Yukarı