Kalori sayımı ve yakılan kalori

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Metehn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Metehn

Üye
Günlük hayvan gibi enerji harcayıp kalori hesabını yapmak komik geliyor. Cycling dersine girip 45 dk deliler gibi kalori yakıyorken tartıya koydugum ölçü ne kadar doğru bilecek vücudumun ihtiyacını ? Göz kararı her zaman en iyisi bence

Göz kararı yapmaya devam edebilirsin bu senin kararın. Uzun vadeli spor hedeflerin ya da müsabık sporculuğun yoksa gram gram kalori saymaya ihtiyacın yok. Ama göz kararı ile hedeflerine ulaşman zor. Kalori saymasan bile besin gruplarının değişimlerini sayman gerekir. Daha doğrusu böylesi daha uygundur.

Son düzenleme:
Göz kararı yapmaya devam edebilirsin bu senin kararın. Uzun vadeli spor hedeflerin ya da müsabık sporculuğun yoksa gram gram kalori saymaya ihtiyacın yok. Ama göz kararı ile hedeflerine ulaşman zor. Kalori saymasan bile besin gruplarının değişimlerini sayman gerekir. Daha doğrusu böylesi daha uygundur.

Sadece yulaf yiyerek bunu düzgün ayarlıyabilyorum, mesela du bardağı hesabı. Etin aldıgım gr 500 ise yarısı 250 gibi gibi. Zaten salata sayımı yapmıyorum , supplement üstünde yazıyor

Sadece yulaf yiyerek bunu düzgün ayarlıyabilyorum, mesela du bardağı hesabı. Etin aldıgım gr 500 ise yarısı 250 gibi gibi. Zaten salata sayımı yapmıyorum , supplement üstünde yazıyor
bende öyle yapıyorum genelde peynir yiyicem mesela 500gr paket içinde 6 adet var 500ü 6ya bölüyom ordan çıkan gramın kalorisine bakıyom :D 6 kaşık yulaf yiyom mesela bakıyom kaç grammış yinede doğru değil göz kararıyla yaptıgımız sayılar ama yakın

Back
Yukarı