Kalori hesaplaması?

Pollysad

Üye
Selam. 1 haftadır başladım spora.
Yasım 19 -boyum 1.77-kilom 52
İnternette günlük cal. İhtiyacım 2000-2200 arası çıkıyor.
Benim yemeklerimde yağa yer yok. Yani ekstra olarak yağ kullanmam. Amacım kilo almak ama aşırı yağlı kilo alımı istemiyorum. Sizin dediğiniz gibi temiz kilo almak istiyorum.
Günlük kalori ihtiyacımın 500-1000 fazla alsam sonucu ne olur? Kilo alımım yağlanmaylamı olur?
Amacım kas olarak kilo almak yağlanmak hiç istemiyorum. Yoksa 500-1000 kalori fazlası normalmidir?

Yağı fazla kısıtlamak da iyi değildir. Çünkü yağın vücutta bir çok işlevi var. Yağda çözünen A,D,E,K vitaminlerinin vücutta emilip taşınıp kullanılması gibi. Ya da hormon metabolizmasında önemli görevleri var. Yemeklerinde ek olarak yağ kullanmayabilirsin eğer yemek yapılırken uygun miktarda yağ kullanıyorsan. Ama ana öğünlerde yağsız lapa pilav, haşlama tavuk vs gibi yağ kısıtlamaları yağ alımı çok düşük tutulursa doğru değil. Kısaca uygun miktarda yağ kullanman gerekiyor.
500 kalori fazla alman yağsız kas kütlesi kazanımı için uygun olur. Ne kadar yağ veya kas kazanacağını ekstra kalorinin yanında; genetik, ağırlık antrenmanındaki stress ve gün içerisindeki fiziksel aktiviten belirler.

Yağı fazla kısıtlamak da iyi değildir. Çünkü yağın vücutta bir çok işlevi var. Yağda çözünen A,D,E,K vitaminlerinin vücutta emilip taşınıp kullanılması gibi. Ya da hormon metabolizmasında önemli görevleri var. Yemeklerinde ek olarak yağ kullanmayabilirsin eğer yemek yapılırken uygun miktarda yağ kullanıyorsan. Ama ana öğünlerde yağsız lapa pilav, haşlama tavuk vs gibi yağ kısıtlamaları yağ alımı çok düşük tutulursa doğru değil. Kısaca uygun miktarda yağ kullanman gerekiyor.
500 kalori fazla alman yağsız kas kütlesi kazanımı için uygun olur. Ne kadar yağ veya kas kazanacağını ekstra kalorinin yanında; genetik, ağırlık antrenmanındaki stress ve gün içerisindeki fiziksel aktiviten belirler.
Cevap için teşekkürler. 2500-2700 arası kaloriye göre beslenicem bundan sonra. Bu arada yemeklere hiç yağ koymam. Yulaftan , fındık fıstıktan , ciya dan ve zeytin gibi şeylerden aldığım yağlar yeterli sanırım.3 seneye yakındır beslenmem bu sekilde bi sıkıntısını görmedim ilerde olurmu bilmiyorum. Bunu araştırıcamUyarın için sağol yinede

3 günlük besin tüketim kaydını bir programa girerek yeterli yağı alıp almadığını görebilirsin. Diyetin enerjisinin en az %20 si yağdan gelmeli. Eğer bu oranın altına düşerse kan lipit profilinde bozulma, testosteron sirkülasyonunda aksaklık, ve yağda eriyen vitaminlerin düzeyinde azalma olabileceği kaynaklarda yer alıyor.
Başarılar..

Back
Yukarı