kaldırılan agırlıgın artması

arkadaşlar kimi hareketlerde antreman esnasında kastaki yanmayı hissediyorum. hareketin sonuna dogru zorlanıyorum.
ancak bazılarında, hareketi uygularken titreme oluyo kaslarda. yanma değil. resmen titriyorum.
bunu nasıl acıklayabilirz agırlıgı artırmanın gereği var mı?

bendede aynı sorun var sırt yaparken hıcbır zaman yanma hıssetmıyorum ama tıtreme oluyor umarım cevaplarlar.

Yanlış bilmiyorsam, eklem yerlerinin zayıflığından vede vücutun hareketi henüz tanımıyor olmasındann...
1-2 hafta O bölgenizi çalışırken kaldırabildiginizden biraz daha hafif kg ile daha fazla tekrar yaparak. Vücudunuza bu hareketi tanıtın. Zamanla Geçicektirr...

( diye tahmin ediyorumm.. Daha tecrübeli ve bilgili arkadaşlar yardım edicektir elbet, Saygılar..)

iyi beslenmemektende olur, antremana ac gidersen azer bülbüle dönersin..bide o bagzi hareketler dediklerinde o bagzi kaslar zayiftir ondanda olabilir..mesela benim sol biraz zayif dambil ile gögüs press yaparken son tekrarlarda bendede titreme oluyor..

arkadaşlar kimi hareketlerde antreman esnasında kastaki yanmayı hissediyorum. hareketin sonuna dogru zorlanıyorum.
ancak bazılarında, hareketi uygularken titreme oluyo kaslarda. yanma değil. resmen titriyorum.
bunu nasıl acıklayabilirz agırlıgı artırmanın gereği var mı?

Titreme oluyorsa, gucun kuvvetin yetmiyor demektir. Yani ya kaldırabilecegın max agırlıgın da ustunde agırlık deniyorsun, ya yeterli karbo almadıgın icin zorlanıyorsun ya da yeterince dinlenmeden calısıyorsun.

Yanma da ise durum farklı. En guzel yanma, orta seviye agırlık ve cok tekrarda olur ki, bunun da faydası kaslara sekil vermek ve kas ustunde olan yag dokusunu eritmeye yardımcı olmaktır.

Yuksek agırlıkta da setin sonuna dogru yanma olur, ama en guzel cayır cayır yanma; dusuk agırlık ve cok tekrar...

O nedenle sana tavsiyem, antrenmanın sonunda FST-7 yapman.

bu baslık altında bende ıznınızle soru yoneltıyı

ben sırt claısınca tıtreme yapıyor ama hıc yanma hıssetmıyorum acaba sırt kası yanma yapmazmı hıcbırzaman yanmadı cunku dıger tum kaslarım yandı belkıde sırt buyuktur dıye agır kg ler yapmalıyım

link için çok teşekkür ederim tamda bu hareketin nasıl yapıldıgını detaylı bıcımde ogrenmek ıstıyordum cok sagol :)

Son düzenleme:
Back
Yukarı