ARWENPOWER
Üye
KALBİMİZİ KORUYALIM
Ne zaman televizyonu açsanız yada gazete okusanız mutlaka sağlıkla ilgili bir haber ve bu haberlerde de kalbinizle ilgili uyarılarla karşılaşırsınız. İşte size kalbinizi korumayla ilgili en doğru ve en son öneriler:
1- Görünmeyen yağlara dikkat edin. Çerez, unlu mamuller ve 'fast food' ürünleri yüksek miktarda yağ içeriyor.
2- Hayvansal yağlardan mutlak suretle uzak durun. Tereyağı kuyruk yağı ve iç yağı tüketmeyin. Kalbiniz için doymamış yağlar bakımından zengin yağlar ve bu bitkisel yağlardan üretilen margarinleri tercih edin.
3- En bol tüketmeniz gereken gıdalar sebze, meyve ve tahıl ürünleridir. Posa ve vitamin bakımından zengin olan bu yiyecekler kalbinize iyi gelir.
4- Kırmızı et, özellikle salam ve sosis gibi ürünleri elinizden geldiği kadar tüketmemeye çalışın. Tavuk ve Balık eti, kırmızı ete göre çok daha az doymuş yağ ve kolesterol içerir.
5- Sakatatlar, karides ve kalamar gibi deniz ürünleri kolesterol deposudur.
6- yemeklerinizde mümkün olduğunca tuzdan kaçının ve tansiyonunuzu oynatmayın. Taze otlar ve baharatlar tüketin.
7- Strese geçit vermeyin. Stres, kalp hastalıklarına neden olan önemli bir risk faktörüdür.
8- Söylemeye bile gerek olmayabilir ama en önemlisi kesinlikle sigara içmeyin.
9- Sporcu olmasanızda her gün en azından 15 dakika egzersiz uygulayın.
Derleyen:
Arwenpower
Ne zaman televizyonu açsanız yada gazete okusanız mutlaka sağlıkla ilgili bir haber ve bu haberlerde de kalbinizle ilgili uyarılarla karşılaşırsınız. İşte size kalbinizi korumayla ilgili en doğru ve en son öneriler:
1- Görünmeyen yağlara dikkat edin. Çerez, unlu mamuller ve 'fast food' ürünleri yüksek miktarda yağ içeriyor.
2- Hayvansal yağlardan mutlak suretle uzak durun. Tereyağı kuyruk yağı ve iç yağı tüketmeyin. Kalbiniz için doymamış yağlar bakımından zengin yağlar ve bu bitkisel yağlardan üretilen margarinleri tercih edin.
3- En bol tüketmeniz gereken gıdalar sebze, meyve ve tahıl ürünleridir. Posa ve vitamin bakımından zengin olan bu yiyecekler kalbinize iyi gelir.
4- Kırmızı et, özellikle salam ve sosis gibi ürünleri elinizden geldiği kadar tüketmemeye çalışın. Tavuk ve Balık eti, kırmızı ete göre çok daha az doymuş yağ ve kolesterol içerir.
5- Sakatatlar, karides ve kalamar gibi deniz ürünleri kolesterol deposudur.
6- yemeklerinizde mümkün olduğunca tuzdan kaçının ve tansiyonunuzu oynatmayın. Taze otlar ve baharatlar tüketin.
7- Strese geçit vermeyin. Stres, kalp hastalıklarına neden olan önemli bir risk faktörüdür.
8- Söylemeye bile gerek olmayabilir ama en önemlisi kesinlikle sigara içmeyin.
9- Sporcu olmasanızda her gün en azından 15 dakika egzersiz uygulayın.
Derleyen:
Arwenpower