Kalça Sıkışması(Hip İmpegiment) Yaşayan Var mı?

Resimde isaretledigim yerde squat yaparken ağrı oluyor.

Eklentiler

• cameringo_20180128_143552.jpeg
    cameringo_20180128_143552.jpeg
    35 KB · Görüntüleme: 589
Bende bu agri surekli var. Ne yaptiysam care bulamadim. Isindiktan sonra squatta herhangi bir rahatsizlik vermiyor ama gunluk hayatta sogukken sag bacagimin o taraf o kadar degisik bir vaziyetteki bagcik baglarken bile aciyor.

5 gün önce bende acıyordu. Ama benimki peak döneminin verdiği ağır yüklerden ŞuAn dinlenmeye geçtim acı gitti. Dinlenmelisin belkicd yada iyice mobilite rutini bulup yapmalısın aslangurun dediği gibi

Sorununuz eklem hareketliliği kısıtlığı veya Hip Flexorlerinizin aşırı gergin olması.
Çözüm;Kalça Mobilitesi Çalışması ve Hip Flexor kaslarının esnetilmesi.

Bende bu agri surekli var. Ne yaptiysam care bulamadim. Isindiktan sonra squatta herhangi bir rahatsizlik vermiyor ama gunluk hayatta sogukken sag bacagimin o taraf o kadar degisik bir vaziyetteki bagcik baglarken bile aciyor.
Aynen abi ısınınca sıkıntı yok ama soğuk olduğunda her hareketinde agriyor.[DOUBLEPOST=1517227953][/DOUBLEPOST]Yav
Sorununuz eklem hareketliliği kısıtlığı veya Hip Flexorlerinizin aşırı gergin olması.
Çözüm;Kalça Mobilitesi Çalışması ve Hip Flexor kaslarının esnetilmesi.[/QUOTE
Çözüm;Kalça Mobilitesi Çalışması ve Hip Flexor kaslarının esnetilmesi.
Ya esnetme yapmaktan korkuyorum daha fazla ağrıyor.
[DOUBLEPOST=1517228079][/DOUBLEPOST]
5 gün önce bende acıyordu. Ama benimki peak döneminin verdiği ağır yüklerden ŞuAn dinlenmeye geçtim acı gitti. Dinlenmelisin belkicd yada iyice mobilite rutini bulup yapmalısın aslangurun dediği gibi
Aslında rahat durunca biraz dinliyor evet ama ben rahat duruyorum 2-3 saatte bir acaba ağrı devam ediyormu diye çömelirom falan .Öyle yani

Kalça sıkışması dediğin şeyi halı saha maçlarından sonra ve özellikle hip abductor hareketinden sonra yaşıyorum. O kadar squat yapmama rağmen kalçam çok az gelişti ama bacağım inanılmaz gelişti. Demek ki bir kalça potansiyelimiz var ve üstüne çıkmamız çok zor. Vücudumuz ağrı sinyalleri göndererek bizi uyarıyor.

Kalça sıkışması dediğin şeyi halı saha maçlarından sonra ve özellikle hip abductor hareketinden sonra yaşıyorum. O kadar squat yapmama rağmen kalçam çok az gelişti ama bacağım inanılmaz gelişti. Demek ki bir kalça potansiyelimiz var ve üstüne çıkmamız çok zor. Vücudumuz ağrı sinyalleri göndererek bizi uyarıyor.
Hayır kalça kaslarınızı nasıl aktif edeceğinizi öğrenmeniz gerekiyor;kalça kaslarını nasıl kullanıcağınızı bilmediğinizden hareketin büyük bir kısmı bacağa ve hatta bele vuruyor.
Kalça kaslarını aktif etmeyi öğrenmek kolay bir methodla çözülebilir.
Aynı zamanda mutlaka hip flexorlerin ve hamstringlerin esnetilmesi gerekir,kalça mobilitesi de çalışmak önemli tabi.

Back
Yukarı