Kalça küçültmek

Merhabalar 17 yaşındayım erkeğim. 1.70 boyum var 65 kiloyum. vucut tipi olarak omuzlarım geniş gövdemin üst kısmında yağ yok gibi bir şey, belim ince ve yağlar hep kalçalarıma gidiyo kilolu olmamama rağmen kötü bir görüntü oluşuyo bu görüntüyü düzeltmek için ne yapabilirim ? Mesela bir sitede kalçalarınızı 10 saniye sıkıp sonra bırakmak kalçaları küçültür diyodu, bu ne kadar doğrudur?
 
kalçalaın küçülmesi odaki yağlaı yakmakla ve sıkılaştırmakla olu
burdada bölgesel yağ yakımı yerine tüm vucuttaki yağlaı geektiğikadar yakıp orayıda sıkı çalışmak geektirir
 
Yağ oranını düşürüp, glutes kaslarını çalıştırıcı egzersizler yapabilirsin. yağ oranın düştükçe kalçadaki yağlarda azalır. glutes kaslarını çalıştırdıkça da kalça toplanır daha iyi bir görünüm elde edersin. çok fazla da küçültme, zira kızlar sıkı ve sert kalçalara bayılıyor :)
 
Bu kiloda yağ oranını düşürürmek için kilo verirsen kalçan ufalır ama bu kez de ufak tefek kalırsın. Bence hiç kalçayı dert etmeden bulka gir. Üst taraf genişledikçe kalça da daha küçük gözükür zaten. Sonra fazla yağları yaktığında hem kalça gider hem de geriye ufak tefek değil, fit kalırsın.

Mesela bir sitede kalçalarınızı 10 saniye sıkıp sonra bırakmak kalçaları küçültür diyodu, bu ne kadar doğrudur?

Keşke doğru olsa ama yok öyle bir şey :)
 
Hocam bulku biraz önce öğrendim biraz araştırdım benim ihtiyacım olan şey de tam olarak bu, özellikle gövde olarak hacim kazanmalıyım. Ama şimdi ben fazla yemeye başlayınca yağlar yoğunlukla kalçalara giderse yine aynı sorunla karşılaşmaz mıyım ?Çünkü ben de öyle oluyor gövdemde fazla yağ yok gövde bakımından inceyim.Yemeye başlayınca nasıl bir antreman programı yapmalıyım ?
 
Tam olarak aynı problemi yaşadım seninle hala yaşıyorum ama eskisinden daha toplu ve düzenli bir kalçam var . Hala yağlar var ama bulk yapıda olduğum için şuan öyle ..
Bacak günlerini aksatma bacakların için en az 3 hareket uygula glutes , adonis gibi kas gruplarını dahil edecek hareketleri çalış . Squad kalçalar için temel harekettir ben dumbell squad çalışıyorum yani bar yerine daha etkili oluyor hem kanatların kasılıyor hem omuzlarına etki ediyor hemde kalçalarını çalışıtırıyor . Kardiyo için günlük 1 km 1.5 km fix koşu yap 7-8 dakikalık bir piramit çalışma yap gittikçe hızı artır . Bence bacak çalışırken makineleri kullanma basamak hareketleri çalış kalp ritmin yüksek olsun . Step out denilen hızlı basamak çıkma yöntemlerini uygula . Son öneri olarak iyi bir bacak istiyorsan voleybol sporcularının yaptığı antreman programlarını uygula :)
 
Dediğimi 1 ay yap bana ömür boyu dua edeceksin.
Aynı sorunu şu şekilde yendim:
5 set her set 50 tekrar vücut ağırlığıyla squat yaptım ama bacaklarım yere paralel oluncaya kadar çömeldim ve disiplinli bir şekilde yaptım her takrarı.
Bunu haftada 3 gün 1 gün durup 1 gün uygula;mesela Pazartesi-Çarşamba-Cuma.
1 ayda kalçaların küçücük ve sımsıkı olacak ama öyle cıpcılız olmaktan bahsetmiyorum,sanki yağlar kas olmuş gibi.(tabi yağ kasa dönüşmez!!!)
Ki ben bu sonucu 2 haftada elde ettim ve o arayı da vermedim günler arasında.
Sen bilirsin nasıl istersen ama yap bunu,pişman olmicaksın!
 
Dediğimi 1 ay yap bana ömür boyu dua edeceksin.
Aynı sorunu şu şekilde yendim:
5 set her set 50 tekrar vücut ağırlığıyla squat yaptım ama bacaklarım yere paralel oluncaya kadar çömeldim ve disiplinli bir şekilde yaptım her takrarı.
Bunu haftada 3 gün 1 gün durup 1 gün uygula;mesela Pazartesi-Çarşamba-Cuma.
1 ayda kalçaların küçücük ve sımsıkı olacak ama öyle cıpcılız olmaktan bahsetmiyorum,sanki yağlar kas olmuş gibi.(tabi yağ kasa dönüşmez!!!)
Ki ben bu sonucu 2 haftada elde ettim ve o arayı da vermedim günler arasında.
Sen bilirsin nasıl istersen ama yap bunu,pişman olmicaksın!

Abi benim kilo sıkıntım yok hatta belim ince olduğu için kalçam büyük gözüküyor. Bunu yapınca kaslı bir kalçam olsun istemiyorum yani benim için de uygun olur mu bu ?
 
Soyle soyliyim.Benim de kilolarim kalcamda toplandigi icin ve kalcami bu hareketler kuculttugu icin ayni zamanda kilo da vermis oldum.Merak etme kalcan vucut gelistirmecilerin kalcasi gibi olmicak,kuculecek ve sikilasacak ve bence kesinlikle senin icin de uygun.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bn 110 kilodan 70 e düştüm beyler 2 yil once kadar 8 aydir bb yapiorum. Kalcalarm cok salık avucladmmi avcumu doldrrcasina deri geliyor elime. Sikilasmak için ne yapabilirm.
50 tekrar agrlksz squat yarar mi

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
 
Aynı sorun bende de var avatardan gördügünüz buzdagının görünen kısmı sadece :D ama 1 hafta önce başladım her gün yatmadan bacak hareketleri yapıyorum , bakalım iyileşme olursa sonuçları yazarım buradan :)
 
Kardesm cidden öyle bnmde kiyafetle güzel druyo gogslee felan fena ) ama bi cikariom omuz göğüs 2 packten sonrasını kesip atasm geliyor) bel cevresi ve kalcalarmn üst tarafnda yani tam kemiklern cok oldugu yerde deri sarkklgi var ve canimi cok sıkıyor

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
 
yalnız değilmişim benimde kalçam büyük :D
şu 5 set 50 tekrar squatı deneyeceğim, antrenmanlarımın başında ısınma amaçlı yaparım
 
Denemeni kesinlikle tavsiye ederim WaterCity,haftada 3 yaparsan 2-3 haftada,eger sadece bacak antrenmanimin basinda haftada 1 yapicam dersen 1-2 ay arasi sonuc alicaksin.
 
Denemeni kesinlikle tavsiye ederim WaterCity,haftada 3 yaparsan 2-3 haftada,eger sadece bacak antrenmanimin basinda haftada 1 yapicam dersen 1-2 ay arasi sonuc alicaksin.
dün 50şer tekrardan 2 set anca çıkardım vücut ağırlığıyla da olsa hareket çok zorluyor, haftalık olarak 1 set arttırmayı düşünüyorum, bu hafta 2x50
 
Bu arada ben kalça küçültmeyle ilgili kime sorsam aldığım cevap bölgesel zayıflama diye bir şeyin olmadığı ve bölgesel çalışmanın boşa çaba olduğuydu.Onlardan sonra bu squat işi sihirli formül gibi geldi ama tam olarak ne yapmam gerektiğine karar veremedim çünkü kilo problemim yok aksine gövde bölgemde çok az yap olduğu için kalçamın büyük gözüktüğünü düşünüyorum. Benim bulk yapıp gövde çalışmam mı daha iyi olur ya da kalçaya yönelik çalışmam mı
Bir de bulk yaparken yaplar kalçaya gidicek diye de korkuyorum ne yapıcağıma karar veremedim
 
Arkadasim eger dedigin gibi govden yuzunden kalcan buyuk gorunuyorsa ust vucuda bulk girmen mantikli.Sana bir kur yapiyim o zaman :) Hem uste bulk gir hem de bu squat serisini yap,dengeyi yakaladiktan sonra da ust ve alt vucudun arasinda programini yeniden sekillendirirsin.
 
Back
Yukarı