Kalça bilek ve triceps çalışmıyorum

Selam beyler ben spoor salonunda çalışıyorum biceps,göğüs,omuz,sırt,bacak ve baldır çalışıyorum fakat kalça bilek ve triceps çalışmıyorum bir sorun olurmu

Kalça squat yapıyorsan yeterince çalışıyor.
Triceps de omuz ve göğüs idmanlarında çalışıyor.
Bilek zaten çoğu idmanda çalışıyor.
Direk çalışmamanın bir zararı olmaz.

neden çalışmıyorsun?
amacın tüm vucudu geliştirmek değilse neden bb yapacaksınki?
zaten lokal güç istiyorsan ona yönelik çalışabilirsin ama hacim bekmele
yada şöyle diyeyim düşündüğünkadar hacim almayı bekleme

sorun olur. vücut geliştirme hareketleri kaslardaki zincir üzerinden çalışıyor. zayıf bir dış kolla çok sağlam göğüs ağırlıklarına giremezsin. zayıf bir bilekle yapacağın bir çok harekette, barı, çubuğu sağlam tutamazsın, avucun açılır ya da bileğin sabit durmaz ileri geri eğilir, dengeyi sağlayamazsın.

görüntü olarak da iç kol dış koldan daha fazla şişerse iyi duracağını düşünmüyorum. yine diğer çalışmadığın kas grupları da görüntü orantısını bozabilir.

özetle, bence çalışmalısın.

Aslında squad yapıyorsan kalça ve barbell curl-barfiks türü çekme egzersizlerinde bilek çalışıyorsun sen farkında olmasan da. Fakat neden triceps çalışmadığını anlamadım. Özel bir sebebi mi var ? Hayır tıbbi bir sebebi varsa o zaman omuz ve göğüs de çalışmaman gerekirdi. Amaç ne yani ? Hele hele full body çalışıyorsan ekleyeceğin bir triceps egzersizini neden ihmal ediyorusun ki ? Aaaaa kızdırma adamı :p

Back
Yukarı