Kafaya en az darbe alınan dövüş sanatı?

Arkadaşlar bir arkadaşımın bir olayından dolayı kafasına darbe almamak gerek bizde şimdi merak sardık bir süre herhangi bir spora başlayacağız ve kafaya en az darbe alınan spor arıyoruz genellikle savunmaya yönelik olursa daha iyi olur hani fazla kısıtlama yok ama mma ws olmasın çünkü türkiyede fazla yok izmirde yaşıyorum bilgili olanların biligisini paylaşmasını rica ediyorum teşekkürler.

hepsinde kafaya darbe alırsın kafaya darbe alınmayan dövüş sanatı benim bildiğim yok varsada saçmalıktır

yanlız anlatmaya çalıştığımı anlamazsın kimi spor var asıl hedef kafa oluyor . ben o tür sporlardan bahsediyorum. Mesela karetenin bildiğim 3 vuruş noktası var kafa karın boşluğu birde diz sanırım yani böyle konuda aydınlanmak için ..

Güreşe gidebilirsin gerçekten çok zor ve yararlı bir spordur.
M.HANİFİ CENGİZTEKEL YAPRAK TÜTÜN İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜ-BALATÇIK-ÇİĞLİ-İZMİR----EV:637/56 sokak.No:11 Yeşilbağlar-BUCA-İZMİR ALSANCAK/İZMİR 275 26 82 EV 464 73 88 İŞ
MMA tarzı olmasın demişsin de MMA Tarzı olmayıp kafaya çok az darbe alacağın dövüş sanatı var mıdır varsa da ben bilmiyorum.

seçim konsunda şu şekilde bakman gerekir:

**vuruş içeren kontakt dövüş sporları (boks, muay thai, kick boks ,savate vb

**vuruş içeren ,ancakfazla kontakt olmayan ,imajiner dövüş sporları

boks, en riskli olnadır bu konuda...

ancak, eğer salt "spor veya defans olarak yapacaksanız ,zaten kontakt olnalarda da bi sorun olmaz...limitlerinizi belirleyebilirsiniz..

geniş kapsmalı olarak "muay thai veya kickboksu " seçebilirsiniz...hocaya da , müsabık olmayacağım derseniz...)

En iyisi güreş,sonra mma.Ama mma salonu yok demişsin o yüzden güreş derim.

Ama mma'de en az kafaya darbe alınan spor belki rakip seni yere düşürür.E sen yere düştüğün an adam kilide gidemeyeceği için seni sersemletcek,ancak o zaman kafana darbe alırsın.

ama bende güreşe gittim ve insanın kafada düşerken falan eğey ağrıyo ve sürekli takla atıyosun çok kafa döndürüyo mma de kafaya darbe alıyosun zaten

Güreşe gidebilirsin gerçekten çok zor ve yararlı bir spordur.
M.HANİFİ CENGİZTEKEL YAPRAK TÜTÜN İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜ-BALATÇIK-ÇİĞLİ-İZMİR----EV:637/56 sokak.No:11 Yeşilbağlar-BUCA-İZMİR ALSANCAK/İZMİR 275 26 82 EV 464 73 88 İŞ
MMA tarzı olmasın demişsin de MMA Tarzı olmayıp kafaya çok az darbe alacağın dövüş sanatı var mıdır varsa da ben bilmiyorum.

mma tarzı demedim sadece mma gibi fazla bulunmayan amacında söyledim hepinizin yorumları için teşekkürler

aikido çok yüksek derecede savunma tekniği içerir, herhangi bir atak yönü olan tarzda spor değildir. izmirdeki yaygınlığını bilmiyorum gerçi ama aikido tam istediğin türde bir spor olsa gerek.

aikido çok yüksek derecede savunma tekniği içerir, herhangi bir atak yönü olan tarzda spor değildir. izmirdeki yaygınlığını bilmiyorum gerçi ama aikido tam istediğin türde bir spor olsa gerek.

Sanırım izmirde aikido var . Aikido aklıma gelmemişti hiç araştırmalıyım biraz :) Teşekkürler.

Back
Yukarı