Kafam karıştı..

Arkadaşlar forumda gezerken 1 aylık vücut geliştiren kişilerin resimlerini görüyorum 1 ayda nasıl bu kadar gelişebilir diye kendi moralimi bozuyorum,spor salonuna gittiğimde ise 4 yıldır bu sporla uğraşan bir adamın vücudunun 1 aylık çalışmış olan arkadaştan daha kötü halde olduğunu görüyorum ve bu durum kafamı çok karıştırıyor yorumlarınızı bekliyorum bu olaya ...

bir ayda dediğin gibi bir gelişim olmaz

Herkesin genetigi ve kas yapisi farkli bazi kisiler farkli sporlarla ugrasip ardindan 1 ayda bu spordan elde ettikleri kaslari 1 ayda yapmis gibi ifade edebiliyorlar. ! ay sifirdan kas insaasi ole ahim sahim olmayacaktir.

brhmcr'ye katılıyorum.
Dikkat edersen o başlıklarda genellikle önceden şu sporla uğraştım yada önceden şu kadar yıl spor yaptım gibi ifadeler kullanırlar o başlığı açan arkadaşlar.
Gerçekten bu spora sıfırdan başlayanlar dengeli beslenme, iyi çalışma ve dinlenme ile bunlara dikkat etmeyen arkadaşlara oranla daha iyi gelişim elde ederler, ancak öyle 3-4 yıllık adamları geçecek derecede de bir gelişim söz konusu olmaz.
Bir de bu sporda genetik, çalışma prensipleri de çok önemli faktörlerdir.
Sen vücudunu kullanmasını iyi biliyorsan bilmeyene göre bir kaç adım önde olursun.

İyi günler,

Hareketlerini hızlı yapmak yerine,yavaş yavaş yedire yedire yapmayı dene
Beslenme Programını gözden geçir
Çalıştığın ağırlıklar seni biraz zorlasın
Eğitmeninle konuş ilerleme olmuyorsa programını değiştirsin

Bu arada 1 ayda o vücudu yapdım diyenlerin
Doğru Söyleyenler ; Önceden alt yapısı olup 1 ay'da geliştirdiğini sananlar
Yalan Söyleyenler ; forumda birilerine kendilerini kanıtlamaya çalışmaya uğraşanlar.(Egosunu tatmin ediyor).

1-2 ayda gözle görüşür değişim az olur,sonraları daha iyi vücut geliştirirsin.vücudun alışmış olur.hamlık dönemi deniyor buna.

Back
Yukarı