Muhammed Keciş
Üye
Abilerim
ben spora başlayalı bi 6 ay oldu ve sanırım biceps çalışırken "Barbell Curl" hareketine 12 kilo ile başlamıştım. Şu an 22 kilo ile çalışıyorum ama ilerlemem çok hızlı değil sanırım, en azından 6 ay için yavaş gözüküyor. Sizden isteğim, ilk başladığında bir tek ben mi bu kadar zorlandım yoksa hepiniz bu aşamalardan geçtiniz mi?
biliyorum komik bir soru ama bir kaç arkadaşımla beraber başladım ve hemen hemen hepsi 15 20 kilo civarı ağırlıklarla başladı fakat benim gücüm 12 kiloya yetmişti yani insan kendini güçsüz hissediyor böyle bir durumda siz ne dersiniz. Bir de ağırlık artırmak için nasıl çalışıyorsunuz (biraz daha açmak gerekirse; haftada kaç biceps antrenmanı yapıyorsunuz, yaptığınız antrenmanlar kaç hareketten oluşuyor, hareketleri nasıl bir set tekrar sistemine kuruyorsunuz)? Ufak birde sorum olacaktı abiler, omzumun hemen üst kısmında (trapezlerin ucu oluyor sanırım) sağlam bir kemik yapısı var ve bir çok arkadaşımda da bu böyle. O bölgenin et bağlaması için bir yol yordam yok demi, kız arkadaşım baya mağdur oluyor omzuma başını atınca taşa vurmuş gibi tepki veriyor
. Bir çok soru sordum ama yanıtlarsanız size minnettar olurum, şimdiden teşekkürler...