Kaç günde bir gitmeliyiz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Matt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Matt

Üye
Forumda hergün body yapılmaması gerektiği yazılmış.Kasların dinlenirse daha iyi gelişeceği söylenmiş.Peki kaç günde bir gitmek gerekir body salonuna ben şuanda 2 günde bir gidiyorum.Arayı uzatmalımıyım? Forumda açıklayıcı bir cevap bulamadım.

Cevap verenlere teşekkürler...

Merhaba Matt,
Eğer bb'de yeni isen Flexor'un
sticky.gif
Body building'e Yeni Başlayanlar İçin Program da bahsettiği ve genel de 1 gün gelip 1 gün dinlenilmesi olarak öngörülüryor. Detaylı ve doğru bilgiyi bu linkten alabilirsin.Daha detaylı bir bilgi içinde nasil antrenman yapiyorsunuz? bu linki araştırabilirsin.
Eğer çalışmanı daha detaylı yazarsan daha rahat yardımcı olunur.

Diyelimki ;
büyük bir kas grubu çalıştık bunun için minimum 72 saat dinlenmeliyiz,
küçük kas grubu içinde min 48 saat dinlenme öneriliyor!

Benim öğrenmek istediğim!!!
Diyelimki Bench(Göğüs) çalıştın min 3 gün dinlenmelisin!

Fakat en iyi gelişim için max kaç gün dinlenmeliyiz yada kaç günü geçmemeliyiz?

Örneğin Bench programından sonra 7 gün sonra tekrar bench e girmek normalmidir arayı çokmu uzatmış oluruz?

Çünkü ben Bench programından çıktıktan sonra 3gün sonra tekrar Benche girdiğimde aynı ağırlıklara giremiyorum, ama 7-10 gün arası dinlendimmi eski kiloları bırakın azda olsa daha fazla kiloları deneyebiliyorum!
Yanlış belirtmek istemiyorum ama bu forumda yanılmıyorsam Flexor Hocamın bir yazısında ayda 12 yada 16 bench olması gerekiyor diyordu ama ben 7 günde bir ile ayda max 4 defa bench programı yapabiliyorum!

Son düzenleme:
her nekadar kişiden kişiye ve tecrübeye göre değişse de bir kas grubunu haftada bir kez çalışın bu size yetecektir..

yeni başlayanların kafaları karıştırmak istemem..dediğim gibi kişiden kişiye değişir..ama yolun başında bunu tavsiye etmem..tek gün yeter her kasa(mide,ön kol belki hariç tutulabilir)..ilerde de eksiklere göre her kas için olmasa da bazılarına iki günlük program uygulanabilir ve biri diğerinden daha farklı olabilir bu programların..

Back
Yukarı