yalnızkovboy_89
Üye
Arkadaşlar süper bir yemek ben bayıla bayıla yiyorum.Malzemeleri genelde gözkararı kattığım için aynı yemeğin taifini başka bir yerden ölçülü olarak buldum, sizlerle de paylaşayım dedim,Kesinlikle yapmalısınız...
hazırlanması:
1. soğanı yemeklik doğrayın. derin bir tencereye alıp 200 gr. kıyma ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavurun.
2. tencereye 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin. bu arada bir orta boy karnabaharı koçanlarına ayırıp yıkayın ve tencereye ilave edin. 2-3 dakika kavuruyormuş gibi çevirin.
3. yüze yüz gelecek şekilde (karnıbaharlarla aynı seviyede) kaynamış su ekleyin.
4. yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, yarım çay bardağı limon suyunu ve küçük parçalara bölünmüş 2 kurutulmuş biberi tencereye ilave edin.
5. karnabaharlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. pişince 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
[http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/03/karnabahar.html]
- 1 orta boy karnabahar
- 200 gr kıyma
- 1 büyük baş soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- yarım çay bardağı pirinç
- 2 adet sivribiber
- 1 tatlı kaşığı tuz,biraz karabiber
hazırlanması:
1. soğanı yemeklik doğrayın. derin bir tencereye alıp 200 gr. kıyma ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavurun.
2. tencereye 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin. bu arada bir orta boy karnabaharı koçanlarına ayırıp yıkayın ve tencereye ilave edin. 2-3 dakika kavuruyormuş gibi çevirin.
3. yüze yüz gelecek şekilde (karnıbaharlarla aynı seviyede) kaynamış su ekleyin.
4. yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, yarım çay bardağı limon suyunu ve küçük parçalara bölünmüş 2 kurutulmuş biberi tencereye ilave edin.
5. karnabaharlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. pişince 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
[http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/03/karnabahar.html]
