Kıymalı Karnabahar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar süper bir yemek ben bayıla bayıla yiyorum.Malzemeleri genelde gözkararı kattığım için aynı yemeğin taifini başka bir yerden ölçülü olarak buldum, sizlerle de paylaşayım dedim,Kesinlikle yapmalısınız...

  • 1 orta boy karnabahar
  • 200 gr kıyma
  • 1 büyük baş soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 2 adet sivribiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz,biraz karabiber

hazırlanması:

1. soğanı yemeklik doğrayın. derin bir tencereye alıp 200 gr. kıyma ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavurun.

2. tencereye 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin. bu arada bir orta boy karnabaharı koçanlarına ayırıp yıkayın ve tencereye ilave edin. 2-3 dakika kavuruyormuş gibi çevirin.
3. yüze yüz gelecek şekilde (karnıbaharlarla aynı seviyede) kaynamış su ekleyin.
4. yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, yarım çay bardağı limon suyunu ve küçük parçalara bölünmüş 2 kurutulmuş biberi tencereye ilave edin.
5. karnabaharlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. pişince 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.

[http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/03/karnabahar.html]

karnabahar.jpg
 
Yalnizkovboy, yemek tarifi verme hevesini kirmak istemem ama bu forumda sporculara yonelik tarifler vermeye calistigimizi bir dahaki sefere hatirlayin. Bu tarifi Emine Ana'nin yemek kitabinda da bulmak mumkun.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı