Kısa boy kas ?

Boyum 1.68 kilom 55.Kas olarak 6 7 kilo alarak 61 62 kilo almak istiyorum.Fakat bir şey kafama takıldı.Bu boyla kas yapsam vücüdum nasıl gözükür yani estetik olarak güzel mi durur yoksa boy kısa olduğu için itici mi durur? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Boyları 169-170 civarı 2 arkadaş gördüm.Vücutları iyi duruyordu.Estetik görünümleri vardı.Ama bahsettiğim arkadaşlar baya hacimli kişilerdi.

Bende 170 boylarında bi insanım estetiği gözeterek çalışılırsa güzel duracağını düşünüyorum özellikle enine hacimleşme ile güzel giyinme dar paça pantolon üste oturan bi t shırt sağlam bi göğüs kanat sağlam bi biceps güzel durur ama bu işi abartmaya kalkarsak ki zaten steroid filan kullanıp 5 6 sene profesyonel olarak çalışırsak ve 100 kg filan olursak ki olamayız o zaman kötü durur.

boyun kısa kutu gibi olursun gibi laflar en büyük yalanlardan biri, sanki kas yapmayınca dalyan gibi duracağızda.
kısa boylu body yapmayan birini şu kısa boylu diye işaret ederler
body yapanını ise şu kaslı adam derler
en dikkat çekici negatif özelliğin yerine pozitif bir özellik geliyor, daha ne olsun.

bu kısalıkta zaten subjektif bir kavram, ben 173 üm bu boyla body yapılmaz diyenler oldu, 165 e de diyorlar, eminim benden uzunlarada diyenler olmuştur

Çok teşekkür ederim arkadaşlar.Bu konuda oldukça kararsızdım verdiğiniz samimi cevaplar çok iyi geldi.En yakın zamanda antremana başlıyorum:)

Yağlı , kassız bir vücut her zaman , hangi boy olursa olsun.Kaslı bir vücuda göre geride kalıcaktır.

Uzun boyun daha estetik, daha çekici olduğu bir gerçek, peki bunun sebebi ne? Uzun boyun ' güç ' sembolü olması, güçlü göstermesi. Peki ya bir insanın beden gücünü sağlayan unsur nedir? Daha uzun kaval kemikleri mi? Yoksa o kemikleri saran, hareket ettiren kaslar mı? O yüzden yerinizde olup 55 kilo olsam, 6 7 kilo değil, sağlıklı bir tempoda en az 20 kg almaya bakardım. Kısa boylu olmak güçsüz olmak demek değildir, ama kısa boylu ve haddinden fazla kuru olmak gerçekten güçsüz olmak demektir. İnsanların ne dediğinin de bir önemi yok, sonuç olarak doğada güçlü olan her şey estetik görünür, tek kıstas bu.

Back
Yukarı