jelibon kilo aldırırmı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nelasq
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
anlayamadığım nokta :

VG- YAPANLAR NEDEN "JELİBON YEME İHTİYACI "DUYMAKTALAR ?!....

**normal bi r vg-idmanında harcanan kalori değeri diğer spor türlerine göre oldukca düşüktür ...ve bu nedenle "glikojen kaynakları ve kan şeker seviyesinde önemli bir düşüş, eksiklik yaşanmaz optimum şartlarda...kaldı ki , maşallah herkes anternman öncesi "kompleks karbonhidrat takviyesini " bolca yapmaktalar !...)

**jelibonun , yani jölenin türü çok önemli ...eğer , kıkırdak ,eklem takviyesi olarak alınacaksa tamam...)ancak , her jelibon bunu içermez...ve genelde esas içeren "jelibonlarda " hayvan kaynaklı malzem olması gerekir...jöle yapımında esasen "hayvan kemik, toynak vb kullanılır...faydalı olan tip budur...ancak, günümüz etknolojileri ile çok farklı ,bunları içermeyen jöleler de mevcuttur !!!....

**ayrıca, bunlara konan "boya, emulgatör , mısır şerbetler, ,aroma ,esasns vb "ler işin sağlık açısını bozarlar...

**bu nedenle ,kıkırdak takviyesi için "köpekbalığı kıkırdağı, paça, mafsal haşlamada olan kemik üzeri jöle "tüketimi yeterli olur , kalsiyum alımı ile birlikte (kemikler için bu 2 malzeme çok önemlidir..)

**ve , bolca şeker içerdiğinden tabi ki "kilo " da aldırır,aşırı tüketilmesi halinde...(

yukarda yazıyor nedeni zaten hocam. benim anlamadığım şey neden her mesajda bilmişlik var ? yukarda zaten açık herşey.

Antremanını son hareketlerinde yanımda getirdiğim meyve suyunu yudumlamaya başlıyorum. Son bitiş setinden sonrada, kanal miktarıda höpürdetip oyalana oyalana soyunma odasına gidip protein tozunu içmeye hazır hale getiriyorum, aşşağı yukarı meyve suyundan bi 10 dk sonrada proteini götürmüş oluyorum.

Ya kafama takılan ağırlık günlerinden ayrı günde yapılan HIIT kardio idmanlarından sonrada alınması şart mı? O günü sırf kardioya ayırıp, o zahmetten sonrasında vücuduma hemen tekrar karb almam sıkıntıya sokuyor beni...

Back
Yukarı