Arkadaşlar Kocaeli gölcükteyim ya boks salanonua gidicem Yada Jeet kune do. Deli333'ün açtığı konuyu okudum.Burda Jkd Fedarasyonu var Ve federasyon başkanın asitanı(veya öğrencisi)bizim hocamız olabilir adı Enver Eren. Hangisini Seçebilirim İki'si arasında kaldım ve Self-Defence için gidiyorum spor diye değil dumbellllsdumbellllsdumbellllsdumbelllls Bu arada Jeet kune do teknikleri hoşuma gidiyor ama öğrenmem uzun sürücek. Boksda mükemmel hemde hızlı öğrenicem ooffffffff ne yapabilirim.
bence boks yapmalısın hemşehrim orta seviyedeki bir boksorün ara sokakta 5 kişiyi adam başı bir tane yumrukla indirdiğini gözlerimle gördüm kendim tayland boksu yapıyorum ama önerim kesinlikle boks ama boksun antrenmanlarna dayanır mısın bilmiyorum
jeet kune do yerine, tayland boks ( muay thai), wing chun ve judo öğrenirsen daha makbule geçer. tayland boksta atakların çok kuvvetlenir, wing chunlda counterlar, judo genel kırış , yerde dövüş.
Jeet kune do ya git derim öğrenmende uzun sürmez.Hem teknik olarak,her açıcan Jeet kune do daha iyi.ikisinide yaptım ordan bılıyorum =)
kardeşim kendini korumak amaçlı yapıyorsun ve sokakta tekme kullanmak o kadarda kolay deildir.pantolonun müsait olmaz vs low kicklede adam indirmek kolaydır ancak tutulma riski ve dengenin bozulma riski vardır. jeetkunedonun eğitiminin alınabileceği biryer oldugunu inanmıyorum türkiyenin baya iyibir hoca olabilir ancak bizim kültürümüzde yok zincir yumruk tarzı hareketler sana kesinlikle boks derim hem üstün saldırı hemde yeterli savunmayı ögrenirsin ayrıca az hareket oldugundan hareketi daha çabuk algılar mükemmel seviyeye erken zamanda gelirsin zaten teknik vs şeyleri oturttuktan sonra maximal güçte yumruk vuruşları içinde geliştirirsin kendini zaten bolbol sparring yapacağından sokakta oldukça sağlam olacağına inanıyorum seni gaza getirmesi açısından bu videoyu izlemeni öneririm boksör kadın mma erkek dövüşcüsünden daha sert yumruk atıyor!!! https://www.youtube.com/watch?v=4eplLem4jPs
jeetkunedo türkiyede çok iyi 2 tane hoca var.Biri üsküdarda eren hocadır 2. adapazarında adını tam hatırlamadıgım bu işin uzmanıdır bunlar türkiyede.Sadece tekme üzerine değilki bu spor.jeet kune do yu bence boksla karşılaştırmayın bile gerek yok.
jkd yi öneririm gitme fırsatım olmadı ama içimde bi ukte olarak kalmıştır her zaman.bi yer bulsam gidecem ama bizim burlarda yok gibi.boksa gidersen burnunda kemik kalmıycak haberin olsun ama jkd ye git teknik ören hem boksun altından kolay kolay kimse kalkamaz.ama jkd ve whing chun ile kombine edersen bi boksörü devirebileceğine inanıyorum.
konuyu canlandırmak gibi olucak ama boksörün 5 kişiyi indirmesi gibi bir tabir geçmiş arkadaşın ağzından hep böyle şeyler komiğime gider neden derseniz ki arkadaşlar JKD ile Boks arasında bir seçim var ise böyle bir konuda boksörün ne şartlar altında 5 kişiyi indirdiğini belirtmeniz bişey ispatlamaz kısacası Boksör duruma göre 5 kişiyi indirmiş.Siz boksörün ne kadar boks yaptığını , o anki dövüş durumunu ve vücud ölçülerini vermemişsiniz ama JKD yapan bir kişi felsefeyi kavradıysa ve teknikte problemi yok ise boksör ne kadar sene bu işi yaptıysa o kadar senede JKD yapan arkadaş dediğim şartları bilmesi şartıyla yapsa sizin 5 kişi indiren boksörlerinizden 5 tane yanyana indirir...
Boks kadar hantal bi spor yoktur. Derdin kavga ,adam pataklamak madem kıckbox,muay thaı , ve en son jkd yi yaparsan daha verim alırsın.Unutma jkd harmanlanmış bir spordur.