Vücudun çalışmasına bakacak olursak ve doğru beslenirsek 24 saat yağ yanar.
Şiddeti yüksek idmanlarda glikojen harcanır dolayısıyla kişinin yağ metabolizması iyi çalışıyorsa ve insulin direnci gelişmediyse idman sonunda yapılan kardioda güzel yağ yakımı sağlanır.
Yoksa kaslar harcanmaya başlar.
A ve B kişisini birbirinden ayıran en büyük özellik performanslarını etkileyen vücut kimyasının birinde daha az (düşük performans)
Diğerinde Daha iyi (yüksek performans)
Dolayısıyla saygıdeğer arkadaşlarımız sadece bunu kasa bağlamasın. Performans arttirmanın yolları var.
Ayrıca japon araştırmacılar kim ne iş yapar? nasıl belge ve kaynakla bunu açıklayabiliyolar.
İnsan vücudu birdir ve tektir onu birbirinden ayıran özellikler
beslenme koşulları yaşam stilleri ve çevre yapılan egzersizlerin niteliği vs.
Açıklamalar yetersiz kalıyor.
ben derimki idman sonunda kardio yapmayın bunun yerıne idmanda 3 set atacağınıza 5 set hakkıyla atın.
idman sonunda kaslarda çıkan oksijen açığının tamamlanması sayesinde hatırı sayılır oranda yağ yakılır.
illa kardio yapacaksanız sabah saatlerinde yapın 5-6 gibi.
Dolayısıyla vücut yağının en iyi yakılma zamanıda budur. Şeker kullanmadan yapacağınız bir kahvaltı öğlene kadar yağ yakmanızı sağlar.
basit bir deyişle, yemek yiyeceğiniz ana kadar yağ atılır vücuttan.
sabah kardio yapacak kişilerin şeftali suyu gibi şeker oranı düşük kaynakları idmana başlamadan kullanmalarınıda ayriyetten öneririm.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:10 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:06 ----------
ben antrenman ortasında kardio yapıyorum...
Cross fit gibi idmanlarda şiddetin ve yoğunluğun devamlı yüksek tutulması gerektiği idmanlarda
Set aralarında koşma ip atlama yapılabilir. Ancak bu tarz idmanlar çok ciddi disiplin ve bedeni yeterlilik gerektirir.
Bunda yanlış birşey yok.
Önemli olan maksimal nabzı daima yukarıda tutarak büyüme hormonunu arttirarak tetiklemek.
Dolayısıyla idman sonunda yağın harcanması inanılmaz oranda artar ve devamlı iyi beslenerek(kaliteli) yapılırsa
çok kısa zaman zarfları icinde foruma girilebiliyor.