Isınma ile ilgili bir soru

Svastika

Üye
Merhaba arkadaşlar. Omuzdaki kapsülleri ve dirsekteki triceps tendonlarını nasıl ısındırabilirim ağırlık antremanından önce?
 
Omuz ısındırması benim için de çok mühim olduğundan üzerinde çok duruyorum. Bir direnç bandı veya oklavayı alıp baş üstünden en arka noktaya (beline) getirip tekrar öne getirebilirsin. Daha sonra scarecrow denen hareket ile hem iç, hem dış rotatörleri gevşetirsin. Bunun üstüne aktif omurga ısınmalarında da alt skapular kasları kasarsan ısınma epey iyi oluyor.
 
Triceps ve omuzlarımın hassas olduğu dönemlerde uyguladığım bir rutin vardır. Avuç içine sığacak boyuttaki masaj topları ile omuz ve triceps bölgelerine 5-10 dk arası masaj uygularım. Ardından triceps push down hareketi ile tricepslerimi ısındırırım. Pushdown'da kullanılacak olan aparat önemli çünkü bazı aparatlar dirsekte ağrıya neden olabiliyor, bu yüzden "single" şekilde tek tek de ısındırılabilir. Aşağı yukarı 4-5 set max. kuvvetimin %30-40'ı ile 12-15 tekrar ısındırırım. Omuz için de ratotar grubunu ısındıracak kablo egzersizleri var, ortalama 2'şer set 3 hareket de onları uygularım (1 hareket internal-1 hareket external rotation 1 tane de stabilizasyon odaklı hareket).
 
Back
Yukarı