boksbody
Özel Üye
illa bi kaçamak yapacaksanız size tavsiyem irmik helvasıdır
içinde protein ve karbonhidrat içermektedir
az yağlı yapacağınız irmik helvası süper bir kaçamak olur zengin sayılabilecek protein içeriği diğer tatlılardan ön plana çıkmasına sebeptir
yaklaşık %11 protein
%77 karbo
gerisi su ve %1 kadar yağ içerir
Malzemeler:
- 1.5 su bardağı irmik
- 50 gram tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 avuç dolmalık fıstık
- 1 paket vanilya
irmik, yağ ve fıstık tencereye koy ve düşük ateşte yarım saat kavur irmiğin ve fıstıkların rengi dönene kadar kavur. Bu işlem devam ederken başka küçük bir tencereye bir bardak şeker ve vanilyayı soğuk süt ve su karışımı içerisinde eriyinceye kadar kaynatıyoruz. İrmik kavrulduktan sonra bu hazırladığımız karışımı irmiğin içine döküyoruz. Bütün bu karışımlar kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Karışım yavş yavaş kabarmaya başlayınca ocağın altını kapatın ve soğuması için beklemeye alın. Beklemeye aldıktan bir süre sonra irmik suyun çekecektir ve o sırada biraz şekeri üzerine döküyoruz ve yine karıştırıyoruz. hepsi bu
tabi bi sürü çeşidi var internetten baın hemen hemen aynı mantık ama belki başka tariflerde bulabilirsiniz
afiyet olsun
içinde protein ve karbonhidrat içermektedir
az yağlı yapacağınız irmik helvası süper bir kaçamak olur zengin sayılabilecek protein içeriği diğer tatlılardan ön plana çıkmasına sebeptir
yaklaşık %11 protein
%77 karbo
gerisi su ve %1 kadar yağ içerir
Malzemeler:
- 1.5 su bardağı irmik
- 50 gram tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 avuç dolmalık fıstık
- 1 paket vanilya
irmik, yağ ve fıstık tencereye koy ve düşük ateşte yarım saat kavur irmiğin ve fıstıkların rengi dönene kadar kavur. Bu işlem devam ederken başka küçük bir tencereye bir bardak şeker ve vanilyayı soğuk süt ve su karışımı içerisinde eriyinceye kadar kaynatıyoruz. İrmik kavrulduktan sonra bu hazırladığımız karışımı irmiğin içine döküyoruz. Bütün bu karışımlar kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Karışım yavş yavaş kabarmaya başlayınca ocağın altını kapatın ve soğuması için beklemeye alın. Beklemeye aldıktan bir süre sonra irmik suyun çekecektir ve o sırada biraz şekeri üzerine döküyoruz ve yine karıştırıyoruz. hepsi bu
tabi bi sürü çeşidi var internetten baın hemen hemen aynı mantık ama belki başka tariflerde bulabilirsiniz
afiyet olsun