illa bi kaçamak yapacaksanız size tavsiyem irmik helvasıdır içinde protein ve karbonhidrat içermektedir az yağlı yapacağınız irmik helvası süper bir kaçamak olur zengin sayılabilecek protein içeriği diğer tatlılardan ön plana çıkmasına sebeptir yaklaşık %11 protein %77 karbo gerisi su ve %1 kadar yağ içerir Malzemeler: - 1.5 su bardağı irmik - 50 gram tereyağ - 1 su bardağı süt - 1 su bardağı su - 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker - 1 avuç dolmalık fıstık - 1 paket vanilya irmik, yağ ve fıstık tencereye koy ve düşük ateşte yarım saat kavur irmiğin ve fıstıkların rengi dönene kadar kavur. Bu işlem devam ederken başka küçük bir tencereye bir bardak şeker ve vanilyayı soğuk süt ve su karışımı içerisinde eriyinceye kadar kaynatıyoruz. İrmik kavrulduktan sonra bu hazırladığımız karışımı irmiğin içine döküyoruz. Bütün bu karışımlar kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Karışım yavş yavaş kabarmaya başlayınca ocağın altını kapatın ve soğuması için beklemeye alın. Beklemeye aldıktan bir süre sonra irmik suyun çekecektir ve o sırada biraz şekeri üzerine döküyoruz ve yine karıştırıyoruz. hepsi bu tabi bi sürü çeşidi var internetten baın hemen hemen aynı mantık ama belki başka tariflerde bulabilirsiniz afiyet olsun
Teşekkürler ama malesef birçoğumuzun zaman ve beceri olarak üstesinden gelemeyeceği bir tarif diye düşünüyorum.
eşiniz anneniz vs yapabili bence kendinizde yapabilirsiniz hatta yapılabilecek en kolay tatlılardan biri bu
Ne baklava ne de diğer tatlılar.. Kendimi tutamadığım tek tatlı türü ! Tarif müthiş olmuş emeğinize sağlık
peki bu helvanın toplam yağı ortalama ne kadar? ve 2 bardak şeker yerine sonradan eklediğimiz 1 taneyi katmasak olur mu?