interval cardio

merhaba arkadaslar haftanın 3 günü agırlık calısıyorum 2 günüde interval cardio yapıyorum bazen agırlık günlerinde de yapıyorum interval cardioyu sormak istedigim su vücut bir süre sonra herseye alısıyor bu interval cardio uygulaması icinde gecerlimi? eger böleyse ne kadar zamanda hareketleri degistirmem lazım? lütfen yardımcı olurmusunuz tesekkürler

merhaba arkadaslar haftanın 3 günü agırlık calısıyorum 2 günüde interval cardio yapıyorum bazen agırlık günlerinde de yapıyorum interval cardioyu sormak istedigim su vücut bir süre sonra herseye alısıyor bu interval cardio uygulaması icinde gecerlimi? eger böleyse ne kadar zamanda hareketleri degistirmem lazım? lütfen yardımcı olurmusunuz tesekkürler

ben interval kardioyu sık uygularım.

Henüz vücudumun alıstıgını sanmıyorum. Cunku intervaldeki amaç zaten bir azalıp zirveye cıkan tempo bir düşen tempo bir zirveye bir düşüşe.

Örneğin 1 dakika jogging yaptık ondan sora 1 dakika orta tempo koştuk ardından 100 metrelik suratli bir depar ve tempomuzu dusurduk ve sonra farklı bir teknik uyguladik. orta tempoyla devam ettik sprint attık ve jogging yaptık. Tepe tırmanısı yaptık tepe koşusu yaptık vs vs.

Vücut buna nasil alişabilirki.

Ortada belirli bir ritm yok. Kalp rezonans durumunda değil.

Bence doğru yoldasınız ama antreman şiddetide cok önemli vücudun alısmamasında.

ben interval kardioyu sık uygularım.

Henüz vücudumun alıstıgını sanmıyorum. Cunku intervaldeki amaç zaten bir azalıp zirveye cıkan tempo bir düşen tempo bir zirveye bir düşüşe.

Örneğin 1 dakika jogging yaptık ondan sora 1 dakika orta tempo koştuk ardından 100 metrelik suratli bir depar ve tempomuzu dusurduk ve sonra farklı bir teknik uyguladik. orta tempoyla devam ettik sprint attık ve jogging yaptık. Tepe tırmanısı yaptık tepe koşusu yaptık vs vs.

Vücut buna nasil alişabilirki.

Ortada belirli bir ritm yok. Kalp rezonans durumunda değil.

Bence doğru yoldasınız ama antreman şiddetide cok önemli vücudun alısmamasında.
bilgim olmadıgı icin ögrenmek istedim acıkcası alısmamasına cok sevindim:) yalnız benim yaptıgım int mesela 2-3 dk hızlı nefes nefese kalcak sekilde sonra 1 dk falan hafif sonra tekrar hızlı bu sekilde dvm ediyor 25 dk sürüyor sizin yazdıgınız daha farklı sanırım yoksa benmi yanlıs yapıyorum bilmiyorum yine birkac dk hızlı birkac dk orta tempo bu aralarda bazen squat lunges deadlift tarzı hareketler yapıyorum dumbell la veya sınav cekiyorum sonra oldugum yerde yine hızlanıyorum cünkü ben evde yapıyorum sporu umarım yanlıs degildir siddete gelince acıkcası yapabildigim kadar hızlı yapıyorum

bilgim olmadıgı icin ögrenmek istedim acıkcası alısmamasına cok sevindim:) yalnız benim yaptıgım int mesela 2-3 dk hızlı nefes nefese kalcak sekilde sonra 1 dk falan hafif sonra tekrar hızlı bu sekilde dvm ediyor 25 dk sürüyor sizin yazdıgınız daha farklı sanırım yoksa benmi yanlıs yapıyorum bilmiyorum yine birkac dk hızlı birkac dk orta tempo bu aralarda bazen squat lunges deadlift tarzı hareketler yapıyorum dumbell la veya sınav cekiyorum sonra oldugum yerde yine hızlanıyorum cünkü ben evde yapıyorum sporu umarım yanlıs degildir siddete gelince acıkcası yapabildigim kadar hızlı yapıyorum

Tabiki şiddetten kasıt şu. Nefes nefese kalmak değil tam olarak. gerçi sprintler eklenince nefes nefese kalabilirsiniz ama doğru sprint atma ve koşarken nefes kontrolu tekniğini iyice öğrenmeniz gerekiyor. Basit gozukebilir ama koşuda performansımızı yükselten nefes kontrolüdür.

Koşu bandında çaliştiğinizi varsayiyorum.

Öncelikle 25 dakika ortalama bir süre ideal. intervalli çalışma için.

Güzelce ısındık ve esnedik ısınma için 5-6 dakikalık jogging yeterli olur.

geldik idmana

25 dakika sürecek sistemli çalışmamıza.

1 dakika çok hızlı bir depar 1 dakika duz yolda hızlı yürüyüş 1 dakika tepe tırmanısı uzay yürüyüşü derler (eğimi arttiriniz)

1 dakika cok yavas dinlenme.

ortalama 4 dakika sürer ve bunu 6 set yaptıgınızda yeterlidir.

Ben böyle uyguladım ve cok verim aldim.

Özellikle tepe yürüyüşleri ve tırmanısları cok guzel enerji harcamanızı sağlar.

Son düzenleme:
Tabiki şiddetten kasıt şu. Nefes nefese kalmak değil tam olarak. gerçi sprintler eklenince nefes nefese kalabilirsiniz ama doğru sprint atma ve koşarken nefes kontrolu tekniğini iyice öğrenmeniz gerekiyor. Basit gozukebilir ama koşuda performansımızı yükselten nefes kontrolüdür.

Koşu bandında çaliştiğinizi varsayiyorum.

Öncelikle 25 dakika ortalama bir süre ideal. intervalli çalışma için.

Güzelce ısındık ve esnedik ısınma için 5-6 dakikalık jogging yeterli olur.

geldik idmana

25 dakika sürecek sistemli çalışmamıza.

1 dakika çok hızlı bir depar 1 dakika duz yolda hızlı yürüyüş 1 dakika tepe tırmanısı uzay yürüyüşü derler (eğimi arttiriniz)

1 dakika cok yavas dinlenme.

ortalama 4 dakika sürer ve bunu 6 set yaptıgınızda yeterlidir.

Ben böyle uyguladım ve cok verim aldim.

Özellikle tepe yürüyüşleri ve tırmanısları cok guzel enerji harcamanızı sağlar.
ben sporumu evde yapıyorum cardio da öyle 5-6 dakika ısınma yapıyorum sonra esneme sonra tekrar orta düzeyde baslıyorum 2-3 dakika sürüyor sonra 20-30 saniye duruyorum su iciyorum ama dururkende hafif hareket halindeyim sonra tekrar hızlanıyorum 2-3 dakika nefese nefese kalıyorum sonra yine su icme yine hızlı böyle devam ediyor sonlara dogruda orta düzeye geciyorum 1-2 dakika sonrada yerimde kick box yapıyorum bazen aralarda lunges squat deadlift vs yapıyorum agırlıkta kullandıgım oluyor umarım dogru yapıyorumdur

interval calismalar aerobik-anerobik çalışma eşiğinde yükselme, kuvvet artışı,

Dayanıklılığı arttirmak metabolizma hızını arttirmak, mukemmel yağ yakımı gibi soucları vardır ekleyelim.
1 aydır her haftanın 2-3 günü uyguluyorum suan icin bir degisiklik yok ama devam etcem yılmak yok biraz göbek bölgesi yan tarafların gitmesi lazım birkac cm bunun icin ugrasıyorum

Back
Yukarı