incline sehpası açısı

omerbay

Üye
öncelikle herkese kolay gelsin... bu hafta salona için özel yapım incline press sehpası siparişli vermiştik... alet iki gün önce geldi fakat yapan şahıs ölçüleri yanlış almış incline sehpası 15 derecelik açıyla duruyo yani çok fazla yüksekliği yok benchten 10 cm kadar yüksek... bumum bize bi faydası olur mu yoksa eleti bozdurup baştan mı yaptıralım ilghilenirseniz çok sevinirim saygılar...

başlığı editledim ve konu dışına taşıdım..
açı ortalama 35 derecedir. 45derece konumu da kullanılabiliyor..
birkaç açı ayarı olan bir sehpa yaptırabilirsiniz..

incline 45 derecelik açıyla tekrar yaptırırsanız,
daha faydalı olacaktır,

30-35 dereceden fazlası, hareketi yaparken daha cok omuzlara yük bindirilmesini saglar, bu yüzden üst göğüs odaklı bir çalışma için 30-35 derece idealdir..daha fazla açı, daha farklı noktaların hedeflenmesi demektir, üst göğüs odaklı bir sehpa için bu açı biraz fazla ve verimi düşürebilir..

Son düzenleme:
anladığım kadarıyla pek fazla işimizi görmeyecek bu sehpa... kestirip biçtirecez büyük ihtimalle yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

Eklentiler

• Görüntü000.jpg
    Görüntü000.jpg
    104,9 KB · Görüntüleme: 793
bu sehpanın oturağı yok..yani 35derecede olsa bu sefer üzerine kaymadan oturamazsınız..
aşağıdaki 2si yaptırmak istediğiniz sanırım..

29_buyuk.jpg

Element%20%C2%BB%20Incline%20Bench%20Press.jpg

ayrıca yaptırabiliyorsanız aşağıdaki gibi birşey yaptırın yani ayarlı..ayrıca eşşek yaptırırsınız..
CT-2053%20Adjustable%20Flat%20Incline%20Bench.jpg

son olarak sizin sehpanın eşşeğinde barı bırakacağınız demirler u şeklinde olmuş..barı bunun içine bırakması zor olur..öndeki ucu biraz öne eğdirmeniz lazım..

Son düzenleme:
birde standart oturma yüksekliği yerden 45cm kadardır..yattığınızda beliniz kamburlaşmayacak ve benche temas edecek kadar bir yükseklik olmalı..bel sağlığı için yüksekliğin çok olmaması önemli..
benche yatınca ayak topuklarıda yere basabilmeli..yani sadece parmak uçları değecek kadar yüksek olmamalı..

tercihiniz alçaktan yöne olsun..

alt taraftaki oturma kısmına önem verin mutlaka

arkadaşlar bu konu benimde kafama takılan bir soru işareti?
çoğunlukla 45 derece öneriliyor ben salonda 40 derece ile çalışıyorum. bodybuilding.com da charless glass ın videolarını izliyordum DB incline press i 60 derece ile yapıyor tam izoleyi anca böyle sağlarız diyor.?
http://www.bodybuilding.com/fun/glasscut3.htm buradan izleyebilirsiniz.

O 60 derece nerden ölçtüğüne bağlı.

Sehpa dik konumdayken 60 derece geriye yatırıyor.

Dolayısıyla D.Wolf'un dediği şekilde 30 dereceye denk geliyor.

Dikkatli izleyin videoyu.

Back
Yukarı