incline dumbell curl

münzevi

forum Kurdu
S.a. arkadaşlar,
incline dumbell press videolarında kimisinde oturak 60 derece gibi eğimli kimisinde 90 derece yani dik vaziyette. Acaba doğru form hangisi?

İncline dumbell press 60 dereceyi anlarımda 90 derecede amacından sapıyor tamemen omza biner yük Tam olarak açısı nedir bilmem ama genelde 60 ve aşağısı üst göğüs için kullanılır daha yüksek açılar omza daha çok vurur.

Sizler, incline dumbell pressi, sehpa kaç derecelik açıdayken yapıyorsunuz bilmiyorum ama okuduğum makalelerde genellikle açının 30 derece olması gerektiği, bunun üzerindeki açılarda gerilimin üst göğüsten ön omuza doğru kaydığı yazıyor (bunu siz de hissedebilirsiniz). Bu üst göğsün daha az çalışması ve gelişmesi demektir.

35 derecede ideal deniliyor. Bunun üstü yükü ön omuza bindiriyor ve hareket bozuluyor diye biliyorum bende

arkadaşlar kusura bakmayın ya curl yazacağıma dalgınlıkla press yazmışım. :) Ben biceps için curl hareketini soruyorum.

haha :D İncline dumbell curl ü ben yaklaşık olarak 60 derecede yapıyorum hareketi biraz daha zorlaştırıyor ama 90 derecede de uygulanabilir yani sonuç olarak sırttan aldıgın destegi keser :)

Modlar konunun başlığını değiştirseler iyi olur sanırım. Yoksa mesajların hemen hepsi göğüs dumbell press ile alakalı olacak :)
Incline dumbell curl'u 90 derecenin bir tık altında yapıyorum. Eğimi olabildiğince yüksek tutmamın sebebi gerilimi en yüksek noktada tutabilmek. Eğim sıfıra yaklaştıkça hareketi yapmak kolaylaşıyor. Tam 90 derecede yapmamamın sebebi ise dumbellin en alt noktada dirseği ters yönde dönmeye zorlaması ve bundan dolayı ağrı oluşturması, zedelemesi.

Modlar konunun başlığını değiştirseler iyi olur sanırım. Yoksa mesajların hemen hepsi göğüs dumbell press ile alakalı olacak :)
Incline dumbell curl'u 90 derecenin bir tık altında yapıyorum. Eğimi olabildiğince yüksek tutmamın sebebi gerilimi en yüksek noktada tutabilmek. Eğim sıfıra yaklaştıkça hareketi yapmak kolaylaşıyor. Tam 90 derecede yapmamamın sebebi ise dumbellin en alt noktada dirseği ters yönde dönmeye zorlaması ve bundan dolayı ağrı oluşturması, zedelemesi.

Başlık doğru Rpac. Ama ilk mesajda incline press e geçmiş münzevi :)

Test ettik, onayladık arkadaşlar. :)
Hareket muazzam şekilde biceps'e yükleniyor, ne barbell curl'de ne de concentration curl'de hissetmediğimiz ölçüde. Haliyle çalışılan kilolar da düşüyor ama kesinlikle verim artıyor. Hem buradaki tavsiyeler (tekrar teşekkürler rpac) hem de youtube videoları doğrultusunda tam dik değil de bir alt kademede yaptık, %60 civarı bir eğimle. Kesinlikle kol programında es geçilmemesi gereken bir hareket, bu kadar geç başladığıma hayıflandım.

Back
Yukarı