imdat yumurta beyazı

Arkadaşlar yumurtayı çiğ yemek brucella hastalığına yok açar ayrıca pişirirseniz sindirimide daha kolay oluyo. En temizi omlet ayrıca sıkılmazsın da bi gün sucuklu bi gün peynirli falan yaparsan

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:50 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:47 ----------

bence sakın mikro dalgaya koyma mikrodalgada besin pişirmeyin ardakaşlar bir yazıda okumuştum zararlarını inanmıyorsanız araştırabilirsiniz benden söylemesi !!!kafa_
Arkadaşlar mikrodalga besinlere zarar vermez çalışma prensibi suyu harekete geçirip ordan çekilmesi yoluyla pişmesidir yani besinde herhangi bir zarar unsuru oluşmaz ancak mikrodalga çalışırken yanında durduğunuz takdirde yayılan dalgalar vücutta bazı fonksiyonların bozulmasına yol açar en iyisi mikrodalga çalışırken evii şöyle bi turlamak :D thums:
 
bir sorum olucak yumurtanin sarisinin tuketilmemesini sebebi kolestrol mu?

bu arada benim aklima soyle bir formul geldi ama denemedim bu aksam deniyecegim ins.
formulu su sekilde kafamda karistirdim.

simdi sadece 4-5 yumurtanin beyazini belandirda hic bisey katmaksizin cirpip yumurtayi iyice oldurelim.

süt ve yumurtanin tadini bastirmasi icin 1 adet 3ü1 arada konulabilir ben findikli 3ü1 arada aldim onu deniyecegim

ek olarak bal ve pekmez konulabilir ama bu muhtemelen kahvenin tadini bozacaktir

bu formuldeki espiri yumurtayi saf cirpip oldurmek ve sut ve kahve ile icilebilir kilmak

nasil fikir sizce
 
bir sorum olucak yumurtanin sarisinin tuketilmemesini sebebi kolestrol mu?

bu arada benim aklima soyle bir formul geldi ama denemedim bu aksam deniyecegim ins.
formulu su sekilde kafamda karistirdim.

simdi sadece 4-5 yumurtanin beyazini belandirda hic bisey katmaksizin cirpip yumurtayi iyice oldurelim.

süt ve yumurtanin tadini bastirmasi icin 1 adet 3ü1 arada konulabilir ben findikli 3ü1 arada aldim onu deniyecegim

ek olarak bal ve pekmez konulabilir ama bu muhtemelen kahvenin tadini bozacaktir

bu formuldeki espiri yumurtayi saf cirpip oldurmek ve sut ve kahve ile icilebilir kilmak

nasil fikir sizce

bu şekilde salmonella dan kurtulamazsın çiğ tükeme bence...
 
aha! "salmonella" bunu hic düsünmemistim icine birazda sirke filanmi koysam bortu bocak icin :DDD

ya ne guzel sorunu cözdüm sandiydim. bu tip bir rahatsizliga kapilan var mi
 
batıl inanış :) yumurta sarısındaki kolesterol miktarının daha fazla olmasından dolayı yumurta sarısını yemiyorlar ve ordaki vitaminlerden proteinlerden mahrum kalıyorlar :) şu kolesterol meselesi de değişecek gibi ama bakalım. şu var.. senin yediğin yemekteki yağ yumurta sarısındaki kolesterolden daha fazla kolesterol içeriyor buna kaç kişi dikkat ediyor merak ediyorum(kim kulladıgı yağın doymuş veya doymamış olduguna dikkat ediyor) yani günlük hayatta kolesterolun çok büyük bir kısmını bu dikkat etmediklerimizden alıyoruz ve gelip çok cüzi miktarda kolesterol içeren yumurta sarısını kullanmıyoruz ne kadar mantıklı bilmiyorum ayrıca yumurtanın beyaz kısmında ne kadar protein bulunuyorsa sarısında da o kadar bulunuyor 4 yumurta beyazı yiyecegine 2 yumurta tam ye :)
bir de hep merak etmişimdir yumurtanın beyazını yiyorlar da sarısını ne yapıyorlar :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:31 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:25 ----------

çiğ tüketirseniz yumurtayı yumurta içerisinde avidin denen bir protein gelir sizin B12 vitamininizin emilimini engeller tabi B12 deposu normal bir insanda bayagı vardır dısarıdan almasan bile 4-5 yıl yeter :) ama sen sürekli yumurtayı çig tüketirsen alışkanlık olursa eger b12 eksikligi yasarsan pis yasarsın :) nöronların(sinir hücresi) harabiyeti ile sonuçlanır.. yani sen ne kadar kas yapsanda oranın siniri olmazsa eğer o kas neye yarar ne yerinden kaldırabilirsin ne de oynatabilrsin o kası felçli gibi olur...
 
Arkadaşlar yumurtayı çiğ yemek brucella hastalığına yok açar ayrıca pişirirseniz sindirimide daha kolay oluyo. En temizi omlet ayrıca sıkılmazsın da bi gün sucuklu bi gün peynirli falan yaparsan

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:50 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:47 ----------


Arkadaşlar mikrodalga besinlere zarar vermez çalışma prensibi suyu harekete geçirip ordan çekilmesi yoluyla pişmesidir yani besinde herhangi bir zarar unsuru oluşmaz ancak mikrodalga çalışırken yanında durduğunuz takdirde yayılan dalgalar vücutta bazı fonksiyonların bozulmasına yol açar en iyisi mikrodalga çalışırken evii şöyle bi turlamak :D thums:


http://sufizmveinsan.com/arastirma/microdalga.html
okumanı tavsiye ederim
 
muz , yarım yağlı süt , diledigin kadar yumurta beyazı ,bir kaşık bal . mikserde karıştırıp çok rahatlıkla içebilirsin. koku ve tadında hiç bi sıkıntı yok
 
tavada soganLar pembelesmeye yüz tuttugu zaman biraz yagsız kıyma koy hafif piştikten sonra üstüne küp dogranmıs domatesleri ve çarliston biberi dök onlarda biraz pişsin . ve istedigin kadar yumurta beyazı kır pişir. Üstüne kırmızı biber,karabiber,tuzda iLave ettigin zaman o sana eziyet geLen yumurta beyazının tadı lezzetLi geLir. Ben yapıyorum sade beyazdan bıkınca (zeytinyagı ile)
 
herkez için en iyisi bence metroda satılan 1 lt lik pastorize yumurta beyazı ballı ve muzlu sütün içine 250 ml katarsan yeterli olacaktır 100 gr da 9.8 proteine sahip ve fiyatı 5 küsür tl normal kabuklu yumurta pastorize olmadığı için zararı olduğunu söylüyor uzmanlar bence en ideali budur.
 
arkadaşlar yumurtayı sabah yemek şart mı ? ben akşam yiyorum 10-11 gibi

Sabah yemek şart değil fakat genelde sabah ideal olduğu için tercih edilir ve yumurta beyazı kana diğer besinlere oranla hızlı karışır yani başka bir sebebi yok.Sabah kahvaltıda protein ihtiyacını karşılıyorsan diğer öğünlerde de yiyebilirsin.
Pişirdikten sonrada katılabilir.
 
Son düzenleme:
Yumurtanın yanında peynir ve limonlanmis maydanoz tüket güzel bir menü oluyor fresh :)

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
batıl inanış :) yumurta sarısındaki kolesterol miktarının daha fazla olmasından dolayı yumurta sarısını yemiyorlar ve ordaki vitaminlerden proteinlerden mahrum kalıyorlar :) şu kolesterol meselesi de değişecek gibi ama bakalım. şu var.. senin yediğin yemekteki yağ yumurta sarısındaki kolesterolden daha fazla kolesterol içeriyor buna kaç kişi dikkat ediyor merak ediyorum(kim kulladıgı yağın doymuş veya doymamış olduguna dikkat ediyor) yani günlük hayatta kolesterolun çok büyük bir kısmını bu dikkat etmediklerimizden alıyoruz ve gelip çok cüzi miktarda kolesterol içeren yumurta sarısını kullanmıyoruz ne kadar mantıklı bilmiyorum ayrıca yumurtanın beyaz kısmında ne kadar protein bulunuyorsa sarısında da o kadar bulunuyor 4 yumurta beyazı yiyecegine 2 yumurta tam ye :)
bir de hep merak etmişimdir yumurtanın beyazını yiyorlar da sarısını ne yapıyorlar :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:31 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:25 ----------

çiğ tüketirseniz yumurtayı yumurta içerisinde avidin denen bir protein gelir sizin B12 vitamininizin emilimini engeller tabi B12 deposu normal bir insanda bayagı vardır dısarıdan almasan bile 4-5 yıl yeter :) ama sen sürekli yumurtayı çig tüketirsen alışkanlık olursa eger b12 eksikligi yasarsan pis yasarsın :) nöronların(sinir hücresi) harabiyeti ile sonuçlanır.. yani sen ne kadar kas yapsanda oranın siniri olmazsa eğer o kas neye yarar ne yerinden kaldırabilirsin ne de oynatabilrsin o kası felçli gibi olur...
Image1462715550.866219.jpg
 
yeni yumurta akı tozları çıktı..belki bu sorununa yardımcı olabilir diye düşündüm.markasını tam hatırlamıyorum ama araştır derim
 
Eğer evinde blender var ise;
-Yarım litre yarım yağlı süt
-Meyve olarak ne varsa ( muz, yaz geldiği için çilek, şeftali, kavun..)
-Yumurta beyazı, ne kadar istiyosan
-Bir kaşık bal.
İyice karıştır. Sonra da iç :) Hımm, yeme de yanında yat misali :)
çiğ yumurtanın salmonelladan hepatite kadar riski var.[DOUBLEPOST=1466228688][/DOUBLEPOST]sıkı diyet yapanlar için hazır yumurta proteinlerinden başla bişi aklıma gelmiyor onun dışında çok güzel tavsiyeler var fazorilerim sebzeli omlet, sucuklı yumurta, zeytinyağlı biberli haşlanmış, ketojenik diyette mayonezli ton balıklı salata taze sovanlı ve sarmısaklı, krempeynir ya da labne ile karıştırıp pankek yapmak. yanında söğüş salata bol yağlı fırın mücüver unsuz
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı