idmandan hemen önce alınabilecek doğal yiyecekler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baskn35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

baskn35

Üye
Forumda araştırdım fakat net bir sonuca ulaşamadım. Supplement kullanmıyorum, bu yüzden normal besinlerden neler yiyebiliriz idmandan hemen önce veya 15 dakika önce.

NOT : spor öncesi öğünden bahsetmiyorum.

bi 40dk önce 2 adet keçi boynuzu, 7-8 fındık ve 8-10 yaban mersini kurusu. Hem lezzetli, hem sağlam enerji verir hem de gerçekten çok çok besleyici, faydaları saymakla bitmez. Ayrıca insülin dengenle de çok oynatmaz bu yiyecekler. Sporu daha verimli hale getirir. Abartmamak şartıyla tabi.

mixer varsa bi muz 5 ceviz 5 fındık ve 2 kaşık balla tatlı bir ara öğün tarzında enerji alabilirsin biraz süt ve kahvede ekleyebilirsin .

15 dk once bısey yenmez hemen once hıc yenmez ancak sut ıcılebılır ama bırsey katmadan oda eger yorgunluk yapmıyorsa

Katı gıdalar değil 15, en az 150 dakika önce alınmış olmalı, aksi durumda kısa vadede kardiovasküler sistem üzerindeki baskı ve yemek borusu/mide kapakçığında yaptığı tahribat bir yana uzun vadede çok ciddi olumsuz sonuçları da olabilir.

15 dk önce bişe yersen kalp krizi geçirebilirsin

15 dk önce yediğin besinler yaptığın sporu çok fazla etkileyecektir keesinlikle tüketmemelisin aman. cinsine ve antrenman şekline GI bağlı olmak koşulu sıvı karbonhidrat alabilirsin 30 dk kadar önce bunu iyice araştır. antrenmandan sonra 2 saat içinde aldığın karbonhidrat vücudun glikojen depolarını %70 ine kadar doldurur bu sayede vücut anabolic kalır ve bir sonraki güne yorgun hissetmessin hazır olursun, karbonhidrattan sonra ise 1/4 oranında protein almalısın ki buda kas inşası için gerekli olan yapı taşıdır. oran kişiye ve ihtiyaca göre değişebilir kolay gelsin.

tamamen doğal konuşuyoruz.

yemek yemeyi antremandan 2 saat önce bırak.
antremandan en az yarım saat önce ise tüm tüketimi bırak.
yarım saat önce doğal yoldan performans artıcı birşeyler alabilirisn.
kahve olabilir. taze sıkılmış meyve suyu olabilir. bu ikisinin kanına karışması 30dkyı bulur. kafeinin en yüksek etkisi 40dk sonra başlar.
yarım saat önce, bence süt ayran gibi sıvılar bile yanlış olabilir.

bal alınmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum.antrenman basladıktan yarım saaat sonra cakılırsın.
ceviz kahve olabilir o da 45 dk öncesinden ta...

Back
Yukarı