idmandan öncemi sonramı karbonhidrat tüketilmeli

arkadaşlar ben 19 yaşındayım 2 aydır bu sporu yapıyorum 185 boy 60 likoyum

idmandan 2 saat önce pirinç lapası yiyorum
idmandan yarım saat sonrada 3 tane yumurta 100 gr lor peyniri ve bir kase yulaf ezmesi yiyorum

yulaf ezmesini ne zmn yemeliyim arkadaşım antremandan 1 2 saat sonra yemelisin diyor ama bu forumda bulduğum 1 yazıdada idmandan 2 saat önce yenmesi gerektiği yazıyor yardımcı olursanız çok sevirinir
a32

Eğer aç karna antrenmanı zor buluyorsan antrenmandan 1-2 saat önce yiyebilirsin. Eğer antrenmanda kan şekerin çok düşüyorsa antrenmandan sonra da yiyebilirsin. Aç karına antrenmanı rahat çıkartabiliyorsan öncesinde yemesen de olur. Şekerin çok dalgalanıp da rahatsız etmiyorsa antrenman sonrasında yemesen de olur.

Günde kaç kalori alıyorsun?

Ya idman öncesi karbonhidrat tüketiminin kas inşasıyla bir alakası yok bu kadar kafa karışıklığına da gerek yok sadece enerji için karbo önerilir antrenman öncesinde " doxux " un da dedigi gibi eğer antrenman rahat çıkıyorsa öncesi ile ilgili kafana fazla takma .

anldığım kadarıyla antremandan sonra yulaf ezmesini tüketmeliyim.

peki antremandan ne kdr süre sonra tüketmeliyim

Yulaf ezmesini ara öğün olarak da tüketebilirsin . Antrenmandan sonraki 1 saat içinde karbo içeren bir öğün tüketirsen iyi olur

Antremandan önce ve sonra karbonhidrat tüketmelisin. Benim için antreman öncesinde alınan karbonhidrat çok çok önemli. Ağır antreman yaptığında emin ol o karbonhidratın eksiğini hissedeceksin.

Antremandan en az 2 saat önce yavaş sindirilen bir karbonhidrat türü, kepekli makarna, bulgur, yulaf gibi, antremandan hemen sonra da basit şeker olarak meyve suyu ya da muz gibi karbonhidrat alabilirsin.

Antremandan 1 saat kadar sonrada hem proteinli hem karbonhidratlı iyi bir öğün yemeni tavsiye ederim.

Antremandan önce ve sonra karbonhidrat tüketmelisin. Benim için antreman öncesinde alınan karbonhidrat çok çok önemli. Ağır antreman yaptığında emin ol o karbonhidratın eksiğini hissedeceksin.

Antremandan en az 2 saat önce yavaş sindirilen bir karbonhidrat türü, kepekli makarna, bulgur, yulaf gibi, antremandan hemen sonra da basit şeker olarak meyve suyu ya da muz gibi karbonhidrat alabilirsin.

Antremandan 1 saat kadar sonrada hem proteinli hem karbonhidratlı iyi bir öğün yemeni tavsiye ederim.

Katılıyorum arkadaşta demiş iyi karbo almassan antrenman seni zorlar . Ama arada kaçarsa da tribe girme yani:) eyvah gelişemicem diye enerjiyle alakalı

Back
Yukarı