İnternette ve forumda başlangıç programları var onlarla başla ve hareketlerin nasıl yapıldığını öğren hocaya ihtiyacın pek olmaz.Sadece beslenme konusunda danışman gerekebilir.Onun içinde internette arama yaparak bulabilirsin.Hareketleri formunda ve beslenmeninde nasıl olmasını internetten sağlıklı bilgiler ile tamamlayabilirsin.Bol bol araştırma yapmalı ve hareket formlarını öğrenmek için video izlemelisin.Bunları yaptıktan sonra başlangıç seviyesinde çok faydasını görürsün.Vücudunu tanıdıkça hocaya ihtiyacın kalmıyor zaten.Kendi kendinin hocası oluyorsun,eksik bölgelerini vücudunu dinleyerek anlıyor ona göre çalışıyorsun.Eğer araştırmayı seviyorsan,fitnessla ilgili zorluk çekmezsin.Benim gittiğim salonda da hocalar ilgisizdi.Kendim okuyarak araştırarak öğrendim.Yeni şehire gittiğimden dolayı salonumu değiştirdim şuan ki hocam ilgili fakat zaten hocanın ne diyeceğini ve ne yapmam gerektiğini vücudumda ki eksik yerleri tespit edip kendim de karar verebiliyorum.Hoca sadece tastik etmiş gibi oluyor.