Hocanın tutarsızlığı ..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BrS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

BrS

Üye
Salona başlayalı 1 ay oldu. Kilom 65 boyum 1.79dur. Her neyse değinmek istediğm kısım hoca beni zayıf buluyor vs.. Çok zayıf olmasam da kilo almam gerektiğini biliyorum.Neyse ağırlık çalışmadan önce haklı olarak ısınmam gerek.Ama hoca izin vermiyor.Koşmama,crosa yada bisiklete.Kilo verirsin vs diyor. Deli ediyo beni.3 ay da peşin verdim. Sanırım camı indiricem gene :mad:

Bisikletle kosmayla ağırlık antrenmanına hazırlık gercekleşmez , ekstradan üst vücudunu cok düşük kilolarla ısındırmalısın özellikle omuzları. Ayriyetten yine düşük bir ağırlıkla pulldown makinesinde ısınabilirsin

• Like
Reactions: BrS
bencede hocan haklı ağırlık ant yapıcaksan eğer kaslarını ısındırmalısın özellikle sakatlığı minimuma indirmek için omuzlarını iyi ısıtmalısın eğer sen bacaklarınıda veya bel bölgenide ısıtmak istiyosan ayakta bacak germe egzersizleri ve twist yaparakta bel bölgeni spora hazırlayabilirsin kilon şuan tam sınırda boyuna göre kilo vermen zararına olur o yüzden ter atma idmanlarını yasaklamış hoca bencede haklı yani.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:05 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:03 ----------

eline 2.5 kg dumbell alarak ayakta omuz yana açış yapablirsin omuzlarını iyi ısıtır ve açar

• Like
Isınmak için koşu bandı bisikletin şart olduğu fikrine nerden kapıldın? Isınma konusunda problemin varsa hocana söylersin ısınma hareketleri yapmak istiyorum diye oda yardımcı olur.

• Like
Peki sizce nasıl ısınmalıyız ağırlık antrenmanı öncesinde ?

bence antremandan önce kalp hızını yeterli seviyeye çıkarmak kan dolaşımınız hızlandırmak için birkaç dakikalık koşu ve yürüyüş gereklidir

ESnetme germe harketlerini yaptıktan sonra çalışılacak bölge için çok hafif ağırlık veya boş bar ile hareket 15-20 tekrar gerçekleşttirilip eklemler hazır hale getirilir ve idmana başlanır. Isınacaz diye canımızı çıkarmanın anlamı yok.

Bence de esnetme ve germe hareketlerinin ardından çalışan bölgeye göre yapılacak temel hareketleri düşük kilolarla gerçekleştirmek..

Mesela sırt çalışmasına hazırlık için düşük kiloyla tekrar sayısını fazla abartmadan deadlift ve good morning ile ısınmak gibi...

Ayrıca her çalışmadan önce bileklerinizi iyice ısıtın arkadaşlar..Bilekler çok hassas sakatlanmam nedeni ile biliyorum...

koşu bandında yürümeyi ısınmak olarak neden algıladınız ki?
kan dolaşımı için yapılan bir şey 5dklik düşük tempoda yürümek.kas kaybı falan yaşatmaz.

5dk 3.5/km de yürüyüp esnetme germe yaptıktan sonra çalışılacak bölge için ağırlıksız boş bar ya da dumbbell ile çalışmaktır vücudun/kasın ısınması.

• Like
Hocan haklı falan değil 5 dk civarı hafif tempo koşuyla yakacağın kalori anca 50 olur idman sonrası öğününe 2 tane fıstık ekle koşarken yaktığın kaloriyi geri verir sana. Hocalar birşey dediği zaman direk evet veya hayır demeyin niye böyle diye sorun. Benim eski salonda dizleri sakatlıyor diye 14km den yüksek hızla koşmak yasaktı, yazın gittiğim salonda da koşmak tamamen yasaktı güya "yağ depolanıyormuş" bir de isveçli bilim adamı diye makale asmışlar duvara da alakası yok koşu bantlarına kıyamıyorlar bozulacak diye :D

İdman öncesi 3-5 dk hafif kardio kan dolaşımı için gerekli ama arkadaşların dediği gibi kasları ısıtmaz, 3-5 kgluk 2 tane dumbbell al her bölge için 1 hareket yap 15-20 tekrardan en temiz ısınma böyle oluyor.

Son düzenleme:
  • Like
@Rinkushichi usta zaten bizde kasları ısıtma konusunda bildiklerimizi yazmıştık isterse spora başlamadan 30 dkka kardiyo yapsın arkadaşın dediği kardiyo yaparak ısınamayızmı bizde diyoruz eğer ağırlık ant giriceksen kaslarını ısıtıp açman ve germe esneme hareketleri yapman yeterli olucaktır

• Like
Herşeyi geçtim.Tama ağırlık öncesi esneme germe ısınma hareketlerini yaparsın da arkadaş salona başladığımdan beri yürümedim bile koşu bandında. Onu belirtmek istedim

Back
Yukarı