Hiperaktifler için önemle duyurulur !!!

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve muscle123 tarafından 31 Ekim 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. muscle123
    Offline

    muscle123 Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar ben hiperaktivite hastalığından müzdarip 15.5 yaşında bir çocuğum ve bana ailem hacettepede ki doktorun bana bu ilaçları yazdırmasıyla zorla kullandırmaya başladı bu ilaçlar conterta ritalin lustral dı ve size bu ilaçlarla ilgili bir haber yazacağım.



    Hastalık olduğuna dair hiçbir bilimsel kanıt olmamasına rağmen, doktorlar, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu için çocuklara ağır yan etkileri olan, bağımlılık yaratan ilaçlar yazıyorlar.
    Concerta ve Ritalin en popüler olanlar.
    Her ikisinin de ilacın hammaddesi olan metilfenidat bir amfetamindir. Yani merkezi sinir sistemini güçlü bir biçimde uyaran bir uyuşturucudur. “Yüksek derecede bağımlılık yarattığı için” ABD hükümeti Concerta ve Ritalin’in içerdiği metilfenidatı kokain ve morfinle aynı sınıfta değerlendiriyor. Satışı kontrol altında. Metilfenidat içeren ilaçların belirli bir miktarın üzerinde imal edilmeleri yasak. ABD Gıda ve İlaç Kurumu FDA Concerta ve Ritalin paketlerinin üzerine kara çerçeve içinde “kötü amaçlarla kullanılabilir ve alışkanlık yaratabilir” ibaresi konmasını şart koşmuştur.

    “Bir çocuğa psikiyatrik ilaç verdiğinde onu tedavi etmezsin, zehirlersin” diyor dünyanın en ünlü psikiyatristlerinden biri olan Thomas Szasz. “Otuz yaşında bir adam bir cep dolusu Ritalin ile yakalanırsa yıllarca hapis yatabilir. Bunun diğer adı speed’dir (uyuşturucu). Zerre kadar laboratuvar testi veya tıbbi kanıt olmadan ‘hasta’ diye okul çocuklarına verdikleri budur.”
    Bu ve buna benzer uyarılara rağmen, Türkiye Psikiyatri Derneği internet sitesinde, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu için ilaç tedavisi “tedavi yaklaşımının temelini oluşturmaktadır” ifadesi yer almaktadır.
    Bu iki ilaçların birçok yan etkisi var. Çocukların gelişmesini etkileyebilir. Kalp problemi veya doğuştan kalp bozuklukları olan çocuklarda ani ölümlere sebep olur. Doz aşımı ölümcüldür. Bunların dışında şu yan etkiler var: Hızlı, çarpıntılı veya düzensiz kalp atışları. Huzursuzluk, halüsinasyonlar, alışılmadık davranışlar, tikler, cilt üzerinde mor lekeler, tehlikeli derecede yüksek tansiyon, iştah kaybı, görme problemleri, sinirlilik hissi, uykusuzluk.

    FDA bu ilaçların, intihar düşüncelerine ve intihara yol açabileceği konusunda uyarıyor. Buna rağmen, Concerta ve Ritalin Türkiye’de “doktor tavsiyesi ile” altı yaşından küçük çocuklara da verilebilir. Ve verilmekte. Bütün bu olumsuzlukların yanında bir şey daha var: Bu ilaçlar bir işe yaramıyor. 2005’te, ABD Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi, dikkat bozukluğu ile ilgili ilaçların etkinliği konusunda yapılmış 2.300 civarında araştırmayı gözden geçirdi. Hiçbirinin ilaçların etkin olduğunu kanıtlamadığını bildirdi. Neden o zaman kullanımları bu kadar yaygın? Çünkü ilaç şirketleri ve psikiyatristler çok para kazanıyor. Çünkü anne, baba ve öğretmenler ve hatta devlet için en kolay yol budur. İlaç alan çocuklar uyuşturuluyor, uysallaştırılıyor, evde-okulda sorun olmaktan çıkıyor. Çocuk hariç, herkes rahat ediyor.



    Ve bu haberi aldığım Link :http://ekonomi.milliyet.com.tr/cocu...nomiyazardetay/16.09.2011/1439096/default.htm

    ben yaklaşık 4 5 senedir bu ilaçları kullanıyordum bi ara doktor risperdal da vermişti ve bunlar benim dikkat eksikliğimi belli bir ölçüde azaltıyordu ama bana bi halsizlik veriyordu ve iştahım hiç kalmıordu yeme düzenim yoktu ve bu zamana kadar bu ilaç benim hayatımı mahvetti hep ruh gibiyim ama ruh gibi olmam hiperaktivite yüzünden deildi nezaman bu ilacı kullandım ozaman oldum ben bu ilacı almayınca yerimde duramıyordum sanki fazla iyot almışım gibi duramazdım hiç ve bu bana sporlarda çok fayda sağladı ama ben bu ilaçlara başladım sonra sporu bıraktım ilgim kalmadı hiçbirşeye ve artık basketbola başladım ve takıma seçildim ve bu ilaçları artık hiç almayacağım ailem naparsa yapsın daha fazla hayatımı mahvetmeğeceğim ben aynı zamanda satranç lada uğraşıyordum satrançta okul takımındayım orda benim dikkatimi çok arttırdı ama aynı zamanda odaklanmamı engelledi bu ilaç sürekli bir uyku halindeydim buda beni turnuvalarda çok etkiledi.
    Evet arkadaşlar benim bu yazıyı yazmamın sebebi ben yandım sizde yanmayın boş yere hayatlar mahvolmasın herkese hayatında başarılar diliyorum.
     
  2. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    DEHB hakkında lise yıllarımda Ron Fry'ın kitaplarını okuyarak bilgi sahibi olmuştum, ritalin ve benzeri ilaçlar ne yazık ki bahsettiğiniz yan etkilere sahip, zamanında ben de antidepresan ve antipsikotik ilaçlar kullanmıştım, kendi isteğimle kesmiştim bu ilaçları
     
  3. Reddie
    Offline

    Reddie Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.214
    Beğenileri:
    388
    Ödül Puanları:
    93
    bu konuyu bir dönem kız arkadaşımla tartışmıştık (kendisi eğitim psikoloğudur) genelde çalışan anne-baba, çocuğun sürekli peşinde gezmek ve başına bir şey gelir mi diye kaygılanmak istemediğinden bu ilaçları talep ediyor doktorlardan.

    durumun bir de üniversite sınavına hazırlanma dönemi var onda da aynı şey geçerli çocuk evde ders çalışsın diyen aileler sürekli ve ısrarla bu ilaçları istiyor doktorlardan.

    onlar da bi süre sonra şartlanmışlar çocuktaki hiperaktiviteyi çok da fazla araştırmadan yazıyorlar bu ilaçları... elbette ki doğru değil ama açıkçası doktorları çok da suçlamamak lazım, bilinçsiz ve kolaya kaçan ailelerin bu konuda etkisi büyük.
     

Sayfayı Paylaş