Hindi powerball

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mercik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Mercik

Üye
Arkadaşımın kas geliştirme sporu sırasında beslenmesini ben düzenlemeye çalışıyorum. Protein alabileceği lezzetli tarifler bulmak istiyoruz. Bunu da ben buldum ismini hindi powerball koydum. Hoşunuza giderse ve planınıza uygunsa deneyebilirsiniz. Bunlardan çok yapıp buzluğa kaldırabilirsiniz. Oda sıcaklığına kadar gelip çözülmüşse kuru köfte gibi soğuk da yenebilir.

1 hindinin bütün göğüs eti (Rondoda çektim çok ince kıyma gibi olmasına gerek yok zaten yapışkan oluyor)
1 su bardağı pişmiş kinoa ( üzerini geçinceye kadar su ile demleyerek pişirdim)
3 yemek kaşığı chia tohumu (Çiğden direk harca kattım)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
İnce kıyılmış dereotu
2 adet yumurta ( Daha çok yumurta da koyabilirsiniz ama harç çok sulu olup tepsiye akar)
Tuz-karabiber-kekik
Tüm malzemeleri yapışkan harç olana dek yoğuruyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine biraz zeytinyağ gezdiriyoruz. Harcı dondurma topları büyüklüğünde yuvarlayarak ve elimizde biraz sıkıştırarak diziyoruz. 180-200 derece önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Üzerini kızarık sevenler son 5-10 dk fırın derecesini arttırabilir ya da üstten ızagara moduna alabilir. Ben bir tanesinin içini kesip kontrol ettim çiğlik gidince fırını söndürdüm.

Back
Yukarı