Hiç spor yapmadım desteğinize ihtiyacım var

Merhaba.
Oku oku, yt da videodan videoya geç kafam allak bullak oldu. Desteğinize ihtiyacım var.
Yaş 38 bu yaşıma kadar hiç spor yapmadım.
Yakın zamana kadar 3 haneli kilolardaydım. Bu böyle gitmez dedim diyetisyen aracılığı ile beslenme tarzımı değiştirdim. 20 kg kadar verdim.
Süreç sonunda baktım verdiklerimi geri alıyorum, vücudun da toparlanıp kendine gelmesi için gym e yazıldım. Şu an 3. haftamdayım haftada 3 gün gidiyorum ve yeni başlayanlara verilen şu full body antrenman ile ilerliyorum. (tüm cinslerden 3x12) İstikrarımı hiç bozmadım. Çok da eğleniyorum.

Derdim body build değil. Canavar olma niyetim de yok. Kas kazanayım, sağlıklı olayım, göbeğim ve göğüs bölgesinde biriken yağlar erisin bana yeter. Gerisi istikrarla zaten istediğim düzeye gelir.

Beslenme konusunda kafam allak bullak. Birkaç sorum var. Lütfen desteğinizi esirgemeyin.

1- Besinlerin kalorilerini kolay şekilde hesaplayacağım bir site ya da android uygulama var mı?

2- Beslenmenin gym deki yansımasını çok net gördüm. İlk hafta diyetisyen diyeti + gym zulüm gibiydi. Aşırı moralim bozuldu. Ben bitmişim dedim. Çünkü hiç kalori almayıp, iş çıkışı 19:00 gibi gittiğim gym de kalori yakıp kas kazanacağımı sanıyordum. Bunu bir nebze de olsa düzelttim ama bilinçli değil tabi.
Günlük metabolizmal olarak sanıyorum 2200 kalori almam gerekiyor. Üstüne çıkarsam kilo alırım altına düşersem yağ yakarım. Peki spor günleri farklı, spor harici günler farklı mı beslenmeliyim? Yani tavuk pilavı her gün mü tüketmeliyim?

3- İş yerinde öğlen yediğim yemek (12:30-13:30 arası) ile spora gitmek fayda etmiyor. Tüm tavsiyeler üzerine 2 saat öncesi bir şey tüketmem gerektiği kanaatine vardım. Ama ne tüketmeliyim? bir protein bar işimi görür mü? yoksa bir ara öğüne mi ihtiyaç duyarım?

4- Malum 18:30 da işten çık 19 da gym git girdisi çıktısı eve gitmesi ile saat 21:00 oluyor. Gym sonrası kasların kendini onarabilmesi için besin tüketin mümkünse temiz şeker içeren gıda alın diyorlar. Ama o saatte de alacağım kalorileri yakamayacağım. Bu konuda kafam çok karışık.

Beslenme şekli, mantığı, düzeni konusunda desteklerinize ihtiyacım var a dostlar.

Cevap verecek herkese çok teşekkür ederim. Kaslarınız kütle kaybetmez inşallah.

Back
Yukarı