Herkesin ortak problemi? Ilerlememek?

Sevgili Fitness/Gym Tutkunlari,

Ciddi anlamda gorusunuze tavsiyenize ihtiyacim var. Her birinizin verecegi tavsiye , oneri veya elestiri benim icin altin degerde olacaktir.
Bu Spora yaklasik 2 sene once basladim , amacim sadece egzersiz yapmak , skinny fat(zayif ama yagli ) olan vucudumu az da olsa sekle sokmakti her ne kadar kulaga hos gelse de ben bu isin bu kadar zor ve mesaketli olacagindan habersizdim.

33 yasindayim 185cm boyum ve kilo 80. 31 yasinda bu spora baslamadan once kilom 85-87 civarinda sporu sadece haftada 1 yuzme ara sira futbol baZen uzun dag yuruyusleri disinda yapmiyordum. Yemem icmem kafama gore fast food pizza sekerli icecekler ekmek borek yag felan filan olarak beslenerek ' yaaav can bogazdan gelir kardasim hele kuyruk yagli bi icli kofte yemeyeceksem neden yasayayim?' tarzinda idi.

Tam olarak 2 sene 5 ay once yeni isime basladigimda sirketteki Gym gorunce saglikli yasamaya egzersiz yapmaya karar verdim.
Ilk 1 sene boyunca kardio ve 2 programdan olusan agirliklari ayda 1 artirarak haftada 3 gun gyme gittim.
Hayatimdan ekmegi seker nerdeyse sifira indirecek sekilde cikardim. Sadece hsonlari kahvaltida caya biraz seker birazda esmer ekmekle yaptim ogunleri.
Her sabah ac karnina limonlu su haslanmis yumurta ogle tavuk et bulgur aksamlari salara ton baligi spor yaptigim gunler ise protein alarak devam ettim hayatima. Amacim saglikli olmak ve biraz seklimin duzelmesiydi cok ama cok az gelisme gordum ama dert etmedim cunku nedenim belli EGZERSIZ yapmakti.

Gym Kankasi yaptiktan sonra bir kac kisinin cok kisa bir surede gelistigini gordum ve dedim ki ya bende yapayim su isi hakkini vererek hem su gitmeyen karin yaglarim belki gider. Zaten seker yok denecek kadar az eskisi gibi borek corek yok kasikla nutella yok hergun yagsiz yemekler sekersiz kahveler sadece sabah bi adet meyve yemeler hersey denildigi ve yazildigi gibi yapiliyordu. Eee gider bu yaglar kaslar da gelisir. Matematiksel olarak olmamasi
Mumkun degil! Diyerekten 2.5 senemi bosa harcadigimi dusunuyorum. Nedenini bulamadim. 2.5 sene onceki ve simdiki resmime baktim bu isten vazgecme kivamina geldim.

nisan 1 den itibaren kankalariminda gaziyla , yaa sen bize birak simdi senin vucut tipinie gore program yapariz beslenmeni ayarlariz 9 hafta sonra gorursun dediler tamam hazirim dedim.

Onceden haftada 3 split body olarak calistigim (legs yoktu onun yerine kosu bisiklet yapiyordum amacim egzersiZ diye) buna ek olarak beslenme agir protein gunde min 130 -180 gr yaklasik 80-100 gram karb olarak yaptim.

1 nisan itibariyle
Haftada 4-5 gun olarak super setli full body training yaptim.
Kilolari artiriyor , Bcaa , true whey, kasein , glutamin ne gerekiyorsa aliyorsum. Fat burner , fish oil hepsini guzelce yapiyordum. 8 saat uykumu yedigigimi ictigimi cok nadir olarak aksatsamda ciddi sekilde duzende tutuyordum.
9 hafta gecti dedilerki yok sana full body olmadi split yapalim Hiit ekleyelim. Onu da yaptik. Hergun Cebeci izlemekten , agirsaglam bakmaktan hatta bunlarin sacma sapan dedikodu yapmalarindan bile
Sikilmadan dinledim izledim. Herkes bise soyluyor kim ne derse onu da deneyim ya diyordum. Biri cikiyor muz yeme diyor digeri kardioyu once yap bazisi bcaa aninda al yatarken agzindan ates cikar gibi butun aklima yatan yatmayan her oneriyi hayatima
Soktum. Gym de ter icinde kaliyordum
Arkadaslarim hep beni sucladi' yaa sen makrolari tutturmuyon ondan' ya 210 gr yerine bazen 180gr aliyorum protein bunu soyluyorladdi. 0 proteinden 140-180 gr cikmisim
Ama 30 gr almadim diye mi hic bi gelisme olmayacak??? Artik sikildigimdan arastirmaktan biktigimdan ve dertlesmek biraz da fikir almak icin buraya yazmak istedim.
Arkadaslarim da kabul etti ya arkadas sen de bench 60-70 giriyorsun ben de sen de 20-25 kilo ile incline dumbell yapiyorsun ben de nasil oluyor hic bise yok nerenle kaldiriyon bunlari diyorlar. Bu kadar emek bu kadar ugrastan sonra olmayinca moral tabiki bozuluyor. Bugun dedim yeter ya dunku cheat mealimin uzerine (hamburger tam tahil ekmekli) 2 ay sonra ilk defa pizza yedim kola ictim yeter ulan dedim. 2.5 snee once nerdeyse hergun borek pizza yiyordum
Nutellayi kasikliyordum 2.5 senedir yapmiyorum da noluyor?

Cok uzaktim umarim
Kutallara aykiri degildir.

Ben birseyi yanlis mi yapiyorum? Yoksa benim Genim de mi yok bu spor bu aktivite?

Saygilar[DOUBLEPOST=1505678919][/DOUBLEPOST]Eklemek istedigim beslenme konusu:
Karb sadece bulgur fasulyeddn bazen pirincten.
Yaglar zeytinyagi ceviz hindistan
Hergun 2 adet yesil cay 2 litre su salagalikli zencefilli

Atistirmaliklar leblebi ceviz badem ve lor peyniri (protein tozlu)

Son düzenleme:
Resim olsaydi guzel olabilirdi merak ettim doğrusu vucudunu...
Size bench press agırlıgınızı sormak istiyorum cunku 60 70 demissiniz eğer 2.5 senede 60 70 kg daysanız progressif overload yapamamıssınız demektir cunku 2.5 senede 100 kilolara ulasmaniz gerekirdi progressif overload yapmanın bir cok yolu var tekrar sayısı arttırmak veya tansiyon altında gecen süreyi arttırmak yani hareketleri daha yavas yapmak veya ağırlığı arttırmak benim yaptığım ise şu ;
1. Calismamda yaptigim yaptığım agirligi 2. calismamda degistirmiyorum tekrsr sayısını 1 , 2 ve olursa 3 arttırıyorum 3. Calismamda ise ağırlığı arttırıp 1. Calismamdaki tekrar kadar yapmaya çalışıyorum ...

Ben gelismemenizi PROGRESSIVE OVERLOAD yapamamanıza bağlıyorum bunu arastırmanı lazım ve arkadaslarınızın yaptıgı programları uygulamayın derim kanıtlanmış programları uygulayın veya kanıtlanmış programları kendinize göre ayarlayıp uygulayın size tavsiyem itiş çekiş ve bacak programı uygulamanız arada birer gün dinlenmeniz ve varsa 1 günde kardio yapmanız toplam 4 gun çalışmanız ...
Hareketleri yaparken negatiflere konsantre olun temel hareketleri programınızda mutlaka bulundurun ozellikle squat ve bench press imkan varsa 1.25 kg lik plaka satın alıp agırlıkları haftadan haftaya (temel hareketlerde) arttırmak aklima bunlar geldi benim de sorunum bu olduğu için ve çözümü progressif overloadda bulduğum için.

Motivasyonun dusmesine gerek yok her nekadar sporun ismi vucut gelistirme olsada ben sahsen bunu sağlık için ve sevdiğim icin yapiyorum (saglik icin yapan pek yoktur o yuzden bu sekilde dusunup azınlıkta oldugunuz için mutlu olun) posturunuz mutlaka duzelmistir herkesin acemilik yilları meccuttur.

Oncelikle mesajiniz icin tesekkur ederim. Acikcasi progressive overload konusunda cokta ilerledigimi soyleyemem. Benchte bar haric 60-70 kilolara ulastim barla birlikte olcersek 90kilo oluyorki , mesajinizidan anladigim kadariyla bu yeterli degil.

Inanin o kadar cok bilgi var ki dediklerinizi 1 aylik sure araligi ile yaptim. Tekrar sayisi arttirmak ya da cok yavas sekilde hareketleri yapmak ( yavas yapmanin cidden tahribata yardimci oldugunu gordum ) . Beslenmede karb azaldim cogalttim , HIIT yaptim cikardim yavas kardio yaptim , sabah denedim aksam denedim , yag yakimi icin supplement aldim yag yakan yiyecekler yedim yani acikcasi nette butun arastirmalari okudum ve deneme yaptim vucudumun nasil tepki verdigini gorebilmek adina.

4-5gunluk antremanlari su anda 3 e dusurdum ve antreman sonrasi 20dk kardiyolar ekledim, proteinim su anda 150-180 civarinda karb 70-80 ve 50-60gr yag Su andaki en son durumum bu.
1- Gogus Omuz - Isinma arti 5 set 8-10tekrar kaslar yanana kadar yavas yavas calisma
2- Bacak - Agirlikli Squat ve Leg Press
3- Sirt Kol - Isinma arti 5 set 8-10 tekrar

Posturum degisti , bu farkediliyor bunu kabul ediyorum ancak doyumsuzluk ve insan olmanin verdigi zayifliktan dolayi tatmin olamadigimi dusunuyorum. Cok emek verip hic bir sekilde sonuca ulasamadigimi dusunuyorum motivasyonum bu konuda biraz dusuk. Ancak sizin de belirttiginiz gibi onceligim saglikli yasamak, en azindan hareketli yasamak egzersiz yapmak.

Konuyu dert etmeye basladim nedeni ise cidden eskiye gore kardio azalatip agirligi yukselttim, proteini 180gr civarina cikardim, hayatima hic sevmedigim aliskanliklari soktum beslenme acisindan ve sonuc bekledigim gibi cikmadi. Vucut tipimi sucladim , beslenmemi sucladim hatta genlerimde yok dedim en sonunda....

Onumuzdeki 3 hafta boyunca Progressive Overload uygulayacagim, hissettigim degisiklik olursa bilgilendiririm.

Ek olarakta spora ilk basladigim zaman , agirliga baslamadan once ve basladiktan sonra olarak 3 resim paylasiyorum.

Eklentiler

• WhatsApp Image 2017-09-18 at 18.34.02.jpeg
    WhatsApp Image 2017-09-18 at 18.34.02.jpeg
    35,6 KB · Görüntüleme: 485
  • WhatsApp Image 2017-09-18 at 18.34.48.jpeg
    WhatsApp Image 2017-09-18 at 18.34.48.jpeg
    35,9 KB · Görüntüleme: 471
  • WhatsApp Image 2017-09-07 at 17.35.57.jpeg
    WhatsApp Image 2017-09-07 at 17.35.57.jpeg
    65,8 KB · Görüntüleme: 515
programı değiştirin 6 gün gidip bölgesel çalışın. kaslar biraz şekillensin 3 ay uygulayın. karbanhidratı artırın 200 grama kadar. biraz irileşin. göbeği dert etmeden.

de517 , mesajiniz icin tesekkur ederim. Su anda 6 gun gidemedigimden 3e dusurup ona gore program yaptim. Bu durumda boyle bir programin donusu nasil olur ? Daha verimli olabilmek adina baska tavsiyeniz var mi ?

3 gün yeterli olmaz kütle kazanmanız gerekiyor. 5x5 ağırlık artırmalı programları inceleyebilirsiniz 3 gün olmak zorunda ise. sizin sistem yetersiz haftada 1 gün göğüs çalışarak gelişim zor. 6 gün gidip her bölgeyi haftada 2 kez çalışmak en uygun olanı. 3+off+3+off+3 şeklinde.

Açıkçası neyi ne kadar eksik hatalı yapsanız da yazdığınız çalışmalar sonucunda gelişiminiz yüksek olmalıydı. Sonuçta bu sporla uğraşanların yarısından çoğu ne yaptığını bilmiyor ama sonuç alabiliyorlar gayette mutlular. Spor sırasında yanınızda olsam şurda şurda yanlışınız diyebilsem keşke. Bana kalırsa hareketlerin şekillerini dinlenme sürelerini programı değiştirme sürelerini yani bu tip bir şeyi yanlış yapıyorsunuz ki bu yanlışlarla bile gelişen çok. Programınızda küçük kas büyük kas uyum sorunu tekrar sayısı veya hareket sıralamalarında sorunlar da olabilir. Moralinizi bozmayın pizza falan yemişsiniz pişman olursunuz.
Ek olarak tamamen şahsi görüşümdür 2 seneden fazla spor yapıyorsunuz yani artık başlangıç seviyesinde değilsiniz kendinize hazır programları inceleyerek ve belli kriterlere uyarak bir program hazırlamalısınız. Belli kriterlerden kastım da benim için bir kas grubunu çalıştırdıktan sonra 48 saat ara vermek 3 günü geçmemek, haftaya bacak veya göğüs gibi büyük kas grubuyla başlamak, çalıştığım kası destekleyen hazır çalışmış olan kası da bir iki hareketle çalıştırmak, art arda günlerde etkileşimli kasları çalıştırmamak göğüs omuz gibi vs.
Çok yardımcı olamadım ama sizin sorunu tam belirlemeniz gerekli. İyi günler

Oncelikle mesajiniz icin tesekkur ederim. Acikcasi progressive overload konusunda cokta ilerledigimi soyleyemem. Benchte bar haric 60-70 kilolara ulastim barla birlikte olcersek 90kilo oluyorki , mesajinizidan anladigim kadariyla bu yeterli degil.

Inanin o kadar cok bilgi var ki dediklerinizi 1 aylik sure araligi ile yaptim. Tekrar sayisi arttirmak ya da cok yavas sekilde hareketleri yapmak ( yavas yapmanin cidden tahribata yardimci oldugunu gordum ) . Beslenmede karb azaldim cogalttim , HIIT yaptim cikardim yavas kardio yaptim , sabah denedim aksam denedim , yag yakimi icin supplement aldim yag yakan yiyecekler yedim yani acikcasi nette butun arastirmalari okudum ve deneme yaptim vucudumun nasil tepki verdigini gorebilmek adina.

4-5gunluk antremanlari su anda 3 e dusurdum ve antreman sonrasi 20dk kardiyolar ekledim, proteinim su anda 150-180 civarinda karb 70-80 ve 50-60gr yag Su andaki en son durumum bu.
1- Gogus Omuz - Isinma arti 5 set 8-10tekrar kaslar yanana kadar yavas yavas calisma
2- Bacak - Agirlikli Squat ve Leg Press
3- Sirt Kol - Isinma arti 5 set 8-10 tekrar

Posturum degisti , bu farkediliyor bunu kabul ediyorum ancak doyumsuzluk ve insan olmanin verdigi zayifliktan dolayi tatmin olamadigimi dusunuyorum. Cok emek verip hic bir sekilde sonuca ulasamadigimi dusunuyorum motivasyonum bu konuda biraz dusuk. Ancak sizin de belirttiginiz gibi onceligim saglikli yasamak, en azindan hareketli yasamak egzersiz yapmak.

Konuyu dert etmeye basladim nedeni ise cidden eskiye gore kardio azalatip agirligi yukselttim, proteini 180gr civarina cikardim, hayatima hic sevmedigim aliskanliklari soktum beslenme acisindan ve sonuc bekledigim gibi cikmadi. Vucut tipimi sucladim , beslenmemi sucladim hatta genlerimde yok dedim en sonunda....

Onumuzdeki 3 hafta boyunca Progressive Overload uygulayacagim, hissettigim degisiklik olursa bilgilendiririm.

Ek olarakta spora ilk basladigim zaman , agirliga baslamadan once ve basladiktan sonra olarak 3 resim paylasiyorum.

bench pressde 90 kg lardaysanız aynı şekilde prog. ov. ' yapmaya devam edin kas gelişimi kaçınılmaz olacaktır 3 hafta degil çalışmanız boyunca progressive yapmalısınız ve farklı bir konu 50 60 gr yağ demişsiniz bu 60x9=540 kcall olur 240 gr da protein ve yağ 240x4=960kcall olur yani baya az bir kalori alımınız var yanlış hesaplamış olabilirsiniz ama doğruysa sorun kalori alımında ortalama 2500 kcall almalısınız...

Back
Yukarı